6 аромата за добро настроение

Подобрете атмосферата в дома и на работното си място!
6 аромата за добро настроение

Съществуват натурални аромати, които от почти всеки се харесват, като например ванилия, мента и лимон. Редица проучвания са доказали, че ванилията като аромат носи успокоение и добро настроение, а ментата и лимонът отпускат, но в същото време повишават енергийния ви потенциал особено ако ги използвате на работното място.

От друга страна лошата миризма и застоялият въздух в затворена стая имат точно обратния ефект върху настроението и ефективността ви.

Предлагам ви 6 аромата, с които ще подобрите настроението си и ще допринесете за работоспособността в службата или в дома си.

Лимон

Помага да се фокусирате върху дейността си. В същото време има успокояващ ефект върху нервната система, което ви помага да сте обективни в мислите си, когато сте нервни, ядосани или психически изтощени.

Лавандула

1503999Thinkstock/Guliver


Има подобен ефект върху нервната система, с което ще ви помогне да не позволите на стреса да блокира сетивата и умението ви да вземете важно решение. Ароматът на лавандула е отлично средство против мигрена и главоболие вследствие на умора. Подходящ антидепресант е и има добър ефект за страдащите от безсъние.

Жасмин

Действието на жасмина е сходно с това на лавандулата. Ароматът му е подходящ за хора, които са склонни към изпадане в депресивни състояния. Не се колебайте да го използвате на работното си място, ако ежеминутно сте подложени на сериозен стрес. Имайте предвид, че жасминът има способността да подобри самочувствието ви, да повиши оптимизма и ви зареди с енергия.

Розмарин

1503991inm.com


Ароматът му е отлично средство, с което да поставите начало на новата работна седмица в понеделник. Розмаринът подобрява паметта и противодейства на физическото изтощение. Добро средство срещу главоболие и психическа умора.

Канела

Ароматът спомага за преодоляване на умората и подобрява концентрацията.

Мента

1503990Thinkstock/Guliver

Експериментирайте с аромат на мента преди сериозно умствено натоварване, изпит или друго предизвикателство. Ароматът ще ви зареди с енергия и ще ви стимулира да включите на режим активна мисловна дейност.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април