Тези храни навярно ги употребявате почти всеки ден, но бъдете внимателни, защото те съдържат свободни радикали, които са основния причинител на раковите заболявания.
Газирани напитки. Повечето от тях се съхраняват в кенчета, които не са от най-полезните за организма ни. Всички бои, оцветители и ароматизатори, които има в тези напитки са
противопоказни за нашия организъм.
Брашно. Но не това, което е смляно от пшеница, а това, което залива пазарите ни. То е с различни емулгатори, консерванти, оцветители.
Wisegeek
Консервирани плодове и зеленчуци. Отново консервите са на прицел. Подбирайте свежи плодове и зеленчуци, на които им е сезона, а не консервираните или тези, които са пълни с
нитрати.
Thinkstock/Guliver
Рафинирана захар. Иначе казано всички желирани бонбони, сладкиши, вафли, понички и други такива изкушения.
Thinkstock/Guliver
Заместителите на захар. Те не са по-полезни от нормалната захар. Тя се тиражира, че е полезна, но не е така. По добре е да се набавя захарта от плодовете. sxc.hu
Полуготови храни. В тях има много консерванти, оцветители, подобрители и всякакви химични съставки, които вредят на организма ни.
Thinkstock/Guliver
Солени храни. Всички храни, които са богати на сол, са опасни за тялото ни. Всички солети, сандвичи и снаксове са бомба със закъснител.
Thinkstock / Guliver
Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.
Вижте още: Ходенето развива креативността.
Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.
Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.
Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.
Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts
Добави коментар