Салата „Френска целувка“

Романтика за месоядни
Салата „Френска целувка“

Това, че не съм ви писал рецепти в последно време, никак не означава, че съм спрял да готвя, дори напротив. Пролетта донесе със себе си най-разнообразни пориви, сред които имаше и такива от кулинарно естество. Всъщност, не съм сигурен какъв беше поривът, който доведе до създаването на настоящата салата, но това няма да попречи нито на романтиците, нито на отявлените гурмани с месояден уклон да й се зарадват като на отдавна лелеян пролетен слънчев лъч.

Сега ви моля да оставите всякакви предразсъдъци и задръжки на закачалката, защото ще се целуваме по френски. Знаете, че това означава с език. Дори с два. Нека бъдат свински. Освен тях ще ви трябват и:

  • 1 връзка репички
  • 1 връзка зелен лук
  • 50 или дори 100 гр кашкавал
  • Една шепа свеж джоджен
  • 1-2 пресовани скилидки чесън
  • 2-3 супени лъжици доматено пюре
  • 2-3 супени лъжици сос уорчестър
  • 2-3-4 супени лъжици зехтин
  • Сокът на един лимон
  • млян кимион на аромат
  • черен пипер на вкус
  • червен пипер по усмотрение
  • сол на око
  • апетит за това или онова

Дотук с прелюдията, да преминем към действие:

Свинският език се вари сравнително бързо, лесно и дори не трябва да се бели, както някои хора може би си представят. Трябват му около 35 минути в тенджера под налягане, но имайте предвид, че моята тенджера не е вашата тенджера, затова подходете според това, което знаете за собственото си кухненско оборудване.

След като езиците са сварени, те трябва да изстинат добре, защото макар и емоционално гореща, тази салата се консумира добре изстудена в термален аспект. Случи ли се това, сте готови за нарязването, което трябва да бъде на що-годе едри парчета – така, както обичате да режете краставицата в една уважаваща себе си шопска салата, например.

Идват нарязаните на почти толкова едро репички и наситнените зелен лук и джоджен. После си спретнете нещо като дресинг от пюрето, уорчестъра, лимоновия сок, чесъна и подправките и облейте всичко с него. Разбъркайте, като на вашата собствена преценка ще оставя дали да го направите преди или след като сте поръсили с настъргания кашкавал.

А след това... след това... не ми казвайте, че искате да ви уча и на тези работи...

Ако тази рецепта ви е харесала или дори възбудила, засвидетелствайте ми своята признателност като оставите отпечатъка си на бутона "Like” на страницата ни във фейсбук. Благодаря в аванс!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май