Здравословни кюфтенца от киноа

Здравословни кюфтенца от киноа

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

киноа - 100 г

яйца - 1 бр.

лук - 1 глава

чубрица - 1 ч.л.

мащерка - 1/2 ч.л.

копър - 1/2 ч.л.

магданоз - 1/2 връзка /нарязан на ситно/

галета - 2 с.л.

черен пипер

сол

сирене - 50 г /натрошено/

брашно - 1 к. ч.

олио - за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сварете киноата в съотношение 1: 2 /1 ч.ч. киноа и 2 ч.ч. вода/ за около 15 минути. Готова е, когато набъбне, стане прозрачна и поеме цялата вода. Оставете да изстине. През това време нарежете лука на ситно.

Прибавете го към вече изстиналата киноа, заедно с яйцето, сиренето, галетата и подправките / сол, черен пипер, чубрица, мащерка, копър, магданоз/.

Разбъркваме добре и оформяме кюфтенца. Овалваме в брашно и пържим в силно нагорещено олио. Готови са когато придобият приятен златист загар и от двете страни.

Готовите кюфтенца нареждаме върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Сервираме с топка млечна салата.

Забележка: Кюфтенцатата от киноа могат да се изпекат във фурна, за да са по-здравословни.

Фурната се загрява на 200 градуса, в тава за печене се слага хартия и кюфтенцатата се пекат до получаване на приятен златист цвят.

Източник: recepti.gotvach.bg

ключови думи:
кюфтенца от киноа

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март