Прогони шкембето със: Суинг

Бедрата ви ще пищят!
Прогони шкембето със: Суинг

Нова седмица, нов късмет в играта "Висящо шкембе не ходи на море"! И ако доскоро сте имали проблеми с предната част на бедрата вследствие на тръстерите, сега ще ви боли отзад. Започвам с предупреждение, че става дума за сложно движение, чието усвояване може да ви отнеме време, ако не сте тренирали по този начин досега. За него надълго и нашироко сме говорили и преди, затова ви моля да прочетете старата ни статия внимателно и да изгледате по-долните видеа няколко пъти.

След това сте готови за тренировка. Моята препоръка е да запазите суинга като упражнение, което да изпълнявате освен всичко останало в рамките на нашето предизвикателство, защото той може да ви бъде от голяма полза в много посоки, включително и от гледна точка на отслабване.

Целевият ви брой повторения е 60. Ако сте нетрениран мъж, изберете приблизително 16 килограмова тежест. Тренирате ли, спрете се на 24. При жените правилото е 8 за нетренирани и 16 за тренирани. За целите на демонстрацията от Сандекс Спорт ни предоставиха 16-килограмова пудовка и 10-килограмов дъмбел, за което ще им бъдем вечно признателни :)

60-те бройки гонете в серии не по-къси от 10 повторения, като се стремете във всяка следваща тренировка да намалявате броя на сериите. Тоест, да увеличавате броя на повторенията в тях. Ако успеете да направите 60 суинга наведнъж, целете се в 100, а след това увеличете тежестта.

Суинг с пудовка (препоръчителна разновидност)

Суинг с дъмбел (ако нямате пудовка)

Книгата за похвали и оплаквания я преместихме във фейсбук. Заповядайте да си кажете всичко :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април