Още една активна ваканция

Фризби, футбол, йога... Каквo следва?
Още една активна ваканция

Страшно обичаме да се излежаваме на плажа и да мързелуваме в някоя удобна релакс черупка... Но си признаваме, че нищоправенето ни омръзва бързо – затова предпочитаме активната ваканция пред всяка друга.

Ако и при вас е така, нека ви покажем как бихте могли да разнообразите почивните си дни, вкарвайки в тях няколко страхотни активности.

Започваме с...

Фризби!

Знаете ли, че готиното приспособление е измислено още през далечната 1938 г. от младо семейство от Калифорния? За да не умрат от скука на плажа, Уолтър Морисън и жена му започват да си подхвърлят форма за печене за сладкиши. И изведнъж... двамата осъзнават, че са открили уникален начин да правят пари ;)

След Втората Световна война Морисън създава няколко прототипа на малката "летяща чиния" за игра. А след серия модификации и експерименти, през 1948-ма, заедно с партньора си пускат на пазара първите пластмасови дискове за хвърляне.

Почти 10 години по-късно Уолтър предоставя правата за продажбата на изобретението си на друг бизнесмен. Тогава именно "портативното" НЛО получава настоящото си название "фризби".

Като оставим настрана историята, хвърлянето на диска е изключително забавно занимание. Най-голямото предимство на въпросната дейност е, че в нея могат да участват повече хора.

Не изгаря тонове калории (според непотвърдени източници –  около 100 за половин час), но пък е чудесен начин за раздвижване по време на ваканция. Трикът е да си го подхвърляте на по-далечно разстояние, за да има повече тичане, нали разбирате.

inm.com

Плажен/планински футбол

Европейското първенство свърши, но ентусиазмът ви - не, нали? Нищо не ви пречи да продължите с футболните страсти на плажа. Направете си врати с подръчни средства (с рапани, миди и медузи), разделете се на отбори и ритайте на воля. 

Имайте предвид, че тичането по пясъка съвсем не е лесна работа – ще натовари мускулите на цялото тяло, ще ви умори, но впоследствие ще сте заслужено доволни от себе си, бъдете сигурни!

Добрата новина е, че футбол може да се играе и на някоя зелена полянка. Вие сте футболистите, вие изберете стадиона ;)

inm.com

Йога

Накрая ще ви отдалечим за малко от спорта, защото, предполагаме, вече имате нужда от заслужена почивка... Решението: разпънете фитнес шалтето си някъде на открито и се отдайте на любимата си практика.

На плажа, в планината, у дома... Няма значение. Важното е да се чувствате комфортно, докато изпълнявате различните техники.

inm.com

Ето тук пък открийте още няколко страхотни идеи за активна ваканция :) Хайде, чаоооо! И се забавлявайте... активно :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май