Старт! Тренирайте ръцете

Хей ръчички, хей ги две, те ви служат най-добре...
Старт! Тренирайте ръцете

Защо ли? Защото ви трябват ;) С тях прегръщате, готвите, вдигате тежко и правите още куп други неща.

За да ви помагат пълноценно във всяка задача, горните ви крайници трябва да са силни и здрави – от раменете, та чак до пръстите. Затова запретвайте ръкави и направете тези 3 адски забавни движения:

Упражнение 1

Започнете да скачате съвсем леко на въже. Важно: хванете го за двата края така, че дланите ви да сочат напред. Когато установите свой ритъм на скок-подскок, отдалечете ръцете от тялото максимално и продължете да скачате в продължение на 60 секунди. 

Целта ви е да правите големи кръгове с въжето. Представете си, че сте в лодка и, че гребете назад. Колкото по-тежко е "греблото", толкова по-добре. Имайте предвид, че упражнението натоварва сериозно и раменете. И е чудесна загрявка за... 

Упражнение 2

inm.comЗначи, слизайте вече от лодката и бързо заемете позиция за лицева опора. Трикът тук е да разтворите ръцете малко повече от широчината на раменете и да насочите дланите и пръстите настрани.

Сега леко свийте лявата ръка в лакътя, пренесете тежестта върху нея и изпънете дясната. После се върнете в центъра (в изходна позиция) и повторете същото и на другата страна. Ето така. Редувайте ръчичките отново за 60 секунди. Ако ви е много трудно, правете опората на колене.

Упражнение 3

Заемете изправен стоеж, с разкрач на широчината на раменете и с два дъмбела във всяка ръка. Нека тежестите ви бъдат по 1-1,5 кг.

Изпънете горните си крайници напред на височината на раменете и насочете дланите към земята. Сега завъртете китките навътре и след това – бързо навън. Редувайте посоките отново за около 60 секунди. Браво!

Хайде, стига им толкова на госпожиците. Изпотихте ги прилично. Следващия път продължаваме, нали? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май