Мини набирания

Който не може цели, да прави частични
Мини набирания

Малко неща на този свят са по-хубави от пълното набиране, но наблюдателността ме е научила, че не са твърде много и хората, които могат да го изпълняват като хората, ще ме прощавате за повторението. А това никак не е добре. Както беше казал Ефтим преди време: "Ако нямаш излишни килограми и разполагаш с елементарна физическа култура, ще се набереш." Тоест, ако имаме личности в трудоспособна възраст, които не са в състояние да се наберат, то става дума или за липса на физическа култура (техника, сила), или за излишък от килограми (подкожни мазнини), или, печално често, за комбинация между двете.

Сега, очевидно тази статия е в раздел "Упражнения" и затова тук няма да получите съвет как да намалите процента си подкожни мазнини. Най-много малко да повишите физическата си култура, но и това не е гарантирано, защото нито аз съм много убеден в това, което ви казвам, нито за вас е сигурно, че ще го изпробвате.

След тази уговорка можем да пристъпим към останалите обяснения. А те са твърде малко, затова трябваше да изчетете всичките предходни дивотии. Иначе стои празно, знаете как е. Ако искате да се набирате, но не можете, опитайте да хвърлите един поглед на ето този материал. В случай, че ви се стори неизчерпателен, върнете се тук, където ще си говорим за мини набиранията. Мини, защото представляват много малка част от цялото движение. В английския се наричат scapular pullups/chinups, тъй като при тях движението идва основно от лопатките. Това е важно, първо, защото ще ви научи да инициирате упражнението с правилна техника, после, защото ще ви позволи да активирате и заздравите основните мускули, отговарящи за извършването му.

Изпълнението е елементарно. Просто увиснете от лоста с напълно изпънати ръце и после, без да ги сгъвате, се опитайте в максимална степен да отдалечите раменете от ушите си. Подобно обяснение звучи доста нелепо, но със сигурност е по-добро от "ретрактирайте и депресирайте скапулите". С други думи, постарайте се повдигането ви да идва от събирането и притискането на двете лопатки в посока надолу, а не от сгъване в ръцете. Абе, най-добре вижте видеото и извинявайте за гадната музичка:

Серии и повторения? Колкото се може повече, възможно най-често, но без да прекалявате!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май