Яж и тичай

И може би ще догониш успехите на американския бегач на свръхдълги разстояния Скот Юрек
Яж и тичай

Най-важното

А ако искате да разберете представителите на кое племе са родени да тичат, обърнете внимание на ей това заглавие. 

Не съм от хората, които четат бавно. Напротив, скоростна съм! А книгата "Яж и тичай" на издателство "Вакон" буквално я изядох с кориците, на един дъх :) Разбира се, това хич не е случайно.

Вълнуващата история на Скот Юрек – американски бегач на свръхдълги разстояния, е толкова грабваща, че човек трудно може да я остави, докато не стигне края ѝ. Нещо повече, гарантирам ви, че четивото ще ви накара да тичате, дори никога да не сте го правили досега.

А когато това стане (защото ще), бягането ще ви донесе куп невероятни емоции, здраве и усещането за пълна удовлетвореност.

На самия Скот то носи и друго: житейски отговори. И още въпроси :) Спомените от трудното му детство, семейните проблеми, неопределеността на настоящето и несигурното бъдеще... Всички те придобиват различно значение за бегача, когато скочи в маратонките си и премине стартовата линия на следващото тежко състезание. Тогава той разбира много неща за себе си, осъзнава грешките си, допуска нови и продължава да търси.

За Скот Юрек тичането е животът от другата страна на хълма – по-интересният и по-вълнуващият.

В своя автобиографичен разказ издръжливият мъж дава куп полезни съвети на хората, които искат да бягат на свръхдълги разстояния. Бонусът са предоставените рецепти за приготвянето на полезни и зареждащи с енергия ястия. Но, да, всички предложени специалитети са подчертано вегански, защото самият Скот не консумира продукти от животински произход. Юрек е убеден, че именно безмесният му хранителен режим и, като цяло – храненето, поддържат здраво тялото и духа му.

За съжаление, повечето му рецепти са трудни реализация, тъй като в направата им са включени екзотични хранителни продукти. Успокояващото е, че ястията могат да бъдат модифицирани с нашенски съставки и без проблем да се превърнат в кулинарни шедьоври.

1009548Fitwell.bg

Дали ще ви накара да готвите или да тичате, Скот Юрек безспорно ще ви развълнува до мозъка на костите ви. Горещо ви препоръчвам да се потопите в историята му!

А ако искате взаимно да се мотивираме за спортни постижения, не забравяйте да ни станете другарчета във фейсбук. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април