Тази вечер ще готвя! Завърших изречението с удивителен знак, не защото ми се случва да кулинарствам рядко, а защото вече знам какъв ще бъде днешният специалитет.
А тъй като попаднах на наистина готина рецепта, мисля да я споделя набързо с вас. Малко я модифицирах, съобразявайки се с желанията на собствения си стомах. Но запазих основното :)
За да я реализирате, ви трябват:
сокът на 1 един лимон
1 чаена лъжичка лимонова кора
около 125 грама меко крем сирене
сол и пипер
1/4 чаена лъжичка индийско орехче
300 гр спагети
120 грама печени лешници, нарязани наполовина
Начинът на приготвяне е следният: Най-напред, в малка купа комбинираме лимоновия сок и кората, сиренето, солта и пиперчето. Разбъркваме с усърдие, до получаването на еднородна смес.
Междувременно, сваряваме пастата, както си знаем :) Когато е готова, почти изцяло я изцеждаме от водата, като обаче оставяме малко количество от течността на дъното на тенджерата.
Връщаме отново спагетите в съда и, хоп!, пак ги слагаме на котлона – намаляваме температурата, както и градусите на емоцията от предстоящата вкусна вечеря.
Изсипваме вътре лимоновия микс, който спретнахме в началото. Добавяме лешниците и бъркаме хубавичко за няколко минутки. Сваляме от колона, настъргваме малко кашкавал отгоре, сервираме и готово!
Значи, сега ще се изповядвам, няма как. От оригиналния кулинарен инструктаж махнах сиренето маскарпоне. Прецених, че същото е прекалено софистицирано за една толкова лесна и проста рецепта. Както и, че спокойно мога да му намеря подходящ, по-евтин, заместител. Отказах се да слагам и спанак...
Но съм убедена, че италианският специалитет ще се получи и по моя начин :)
Добави коментар