Красота от Индия: бижутата

Коe е най-ценното украшение на индийската жена?
Красота от Индия: бижутата

Петък е и ние отново сме в Индия или по-точно – в учебен център "Успешни връзки". Днес ни предстои да разберем какви накити използва индийската жена, за да подчертае прелестта и очарованието си. Разбира се, с тази задача отново ще ни помогнат любимите ни стилистки Стела и Ася. Но всичко по реда си.

Вътрешната красота е без аксесоари

Странно или не, едно от основните бижута, които задължително си слага индийската жена всяка сутрин, е ... усмивката. Точно така. Ако е щастлива, положително настроена към света и е постигнала хармония със себе си и с околния свят, тя просто няма как да не бъде изкусителна.

Впрочем, това правило с еднаква сила важи за всички хора, без значение произхода, пола и националността им. Забелязали сте го сами, нали? Вътрешният мир и щастието веднага променят външната ви обвивка, слагат й естествен грим (руменина) и готини дрънкулки (палаво разрошени коси, например).

Затова ви съветваме да го правите по-често – усмихвайте се. Но не насилено и изкуствено. Всеки ден си създавайте поне по един хубав повод, който да си заслужава широкото разтягане на устните.

Стела Христова

Стела Христова

Стела Христова

Все пак рядко ще видите дама в Индия да носи единствено въпросния накит по себе си. Да, мадамите тук обичат да се кичат, а колкото повече, толкова по-добре :)

Симетрично

В съчетаването на бижутата обаче има едно основно правило – те да са симетрично разпределени по тялото. Тоест, няма значение колко гривни ще дрънкат на ръката или краката на индийската жена. Въпросът е на другата страна да има приблизително еднакъв брой ;) Симетрията, всъщност, е свързана с балансирането на енергиите в тялото и затова е важно да й се обръща подобаващо внимание.

Иначе, както и при облеклото, смелите комбинации с бижутата също са за предпочитане и вдъхват респект. Да, никак не е задължително колието, обеците и украшенията по ръцете да съвпадат в цветово или във всяко друго отношение. Важно е обаче дамата, която ги носи, да си ги харесва и да си ги е избрала сама.

Защото, както повечето неща в индийската култура, накитите също са надарени с душа и носят различни послания, имат собствена природа.

За тези, които любопитстват пък, обецата на носа също е важен аксесоар. Въпросният пиърсинг се поставя на определено място, точно на сгъвката на лявата ноздра. Смята се, че той стимулира женствеността, подобрява функциите на половите органи и изобщо се грижи за здравето на своята притежателка.

А в празнични дни (най-вече сватби) индийките сами се превръщат в бижу – отрупани са със скъпоценни камъни, гердани и накити от горе до долу. Невероятни са!

Вече сме облечени, нагримирани и с палави украшения по себе си. Какво следва после? Най-интересното! Но него, по законите на Fitwell.bg, ще си го оставим за следващия материал :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май