Хидратирайте се с вода, пълна с витамини!

Направете най-разпространената напитка на света още по-освежаваща
Хидратирайте се с вода, пълна с витамини!

Пиенето на вода е задължително за всеки. През летните месеци ни се струва, че тази течност никога не стига. Затова ние ви предлагаме рецепта, с която ще задоволите жаждата си, а също е полезна и ужасно вкусна.

Какво ви е необходимо за витаминозна свежест през целия ден?

Според много експерти, човек трябва да приема около 1,5 – 2 литра вода на ден. Точното количество течности, необходимо за нормалното функционираме на всеки организъм, е различно. Вижте кои са необходимите ви продукти за 1 литър "ъпгрейдната" вода. А ако ви хареса, просто умножете съставките по 2, 3 и т.н.

1 литър вода
1 лимон
50 г горски плодове (ягоди, малини, къпини)
3-4 ментови листа

Как да я приготвим?

Затоплете леко водата, но внимавайте да не заври. След това я изсипете в стъклен съд, в който ще можете да я съхранявате. Нарежете плодовете на малки парченца и ги прибавете към течността. Те ще разгърнат аромата си в леко загрятата вода. Изстискайте сока на лимона. Прибавете го заедно с ментовите листа към останалите съставки. Оставете течността в хладилника за 24 часа, преди да я консумирате.

Лимоновата и аскорбиновата киселина, които се съдържат в лимона, повишават слюнкоотделянето. Това намалява чувството за сухота в устата. Етеричните масла и ментолът в ментата имат ароматизиращи и освежаващи свойства. Горските плодове са богати на антиоксиданти и ще ускорят детоксикиращите процеси в организма ви. Освен това съдържат в големи количества редица минерали и витамини, които са полезни за паметта и сърцето.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април