Оу! Вибрираща платформа

Любимката на много звезди
Оу! Вибрираща платформа

Може би вече сте срещали този забавен уред в залата?

Бързаме да ви кажем, че редица холивудски любимци са направо луди по вибриращата фитнес машина и често я комбинират с останалите упражнения от тренировката си. Кели Озбърн и Синди Крауфорд, например, са сред най-големите й почитатели.

Говори се също, че Марк Уолбърг я ползвал, за да подготви тялото си за ролята си на боксьор в последната лента на режисьора Дейвид О. Ръсел - "The Fighter".

Е, ние малко се съмняваме, че мускулите на Марк са вследствие на магически вибрации, но кой знае...

Все пак какво представлява тази платформа?

Чрез трептене с различен интензитет тя предизвиква бързи свивания и отпускания на мускулните влакна. Смята се, че по този начин се активират повече мускулни групи.

Най-често срещаните видове платформи са с вертикален наклон, като по този начин се постига по-голямо съпротивление без добавяне на допълнителна тежест.

Машината обещава чрез нея да подобрите мускулния си тонус и кръвообращението, да развиете гъвкавостта и издръжливостта си, както и да се преборите с целулита.

Ето две упражнения, които, смятаме, наистина ще ви позволят да се радвате на добри резултати.

Вибриращ планк

Първо нагласете времето. Би било добре то да е повече от 60 секунди.

После изберете степента на вибрация. (Ако искате да свършите повече работа, заложете на повече вибрации в тренировката).

Сега поставете предната част на ръцете върху платформата. Лактите трябва да образуват права линия с раменете, а краката – да са хубаво изпънати назад. Не правете чупки в гърба и кръста. Задръжте в тази поза за малко. Починете и направете от 3 до 6 повторения.

Клек

Заемете изправен стоеж на платформата, с крака на широчината на раменете. Нагласете времето и степента на вибрация. Опрете се на ръкохватките и клекнете бавно. После върнете в изходна позиция. Повторете движението от 3-6 пъти.

В случай, че искате да си припомните правилната техника за изпълняване на клек, може да прочетете тук.

Е, как ви се струва този уред? Има ли нужда от вибрации тренировката ви?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май