Мракобесие с дръжка

Демонични пудовки, сещате се :)
Мракобесие с дръжка

Сигурно сте заподозрели, че пудовката е едно демоническо творение. Дори и да не сте пипали подобно нещо през живота си, външният му вид е достатъчно красноречив. Мен ако питате, когато оригиналният му архитект е седнал пред скицника, е бил с твърдото намерение да впечатли спортуващите до потрес и, евентуално, смърт. Да не ги оставя с грешното впечатление, че пудовката е шега работа, така да се каже.

Точно онзи ден се опитвах да споделя тези си размисли с div-ака Тотев, когато той тактично, но решително ме пресече с най-умопомрачителните кадри, на които съм ставал свидетел в този живот. Ако досега сте подозирали, че пудовките са демонически творения, пригответе се напълно да се убедите в това. Защото ви предстои да се запознаете с DemonBells

DemonBells изглеждат така, сякаш дизайнерът им се е разхождал със скицника си из главата на Хауърд Лъвкрафт. Но какво да ви обяснявам, по-добре вижте сами:

Дизайнът на въпросните тежести всъщност никак не е вдъхновен от краля на ужаса, а от три различни култури.

Най-малката пудовка тежи 9 кг, което е леко необяснимо, тъй като стандартът в тази категория е осмица. Но един килограм повече си е един килограм повече, кой ти го дава? Та, нейният вид е взаимстван от татуисткото и арт течение "sugar skull". 16-килограмовият демон, от своя страна, отразява традициите в изкуството на самурайските маски. 24-те килограма пък са изляти във формата на нещо, което авторите на колекцията сами са си измислили, но им се е получило доста добре.  За направата на най-тежката пудовка от 32 килограма са използвани мотиви от бойни маски и тотеми, които са емблематични за полинезийската култура.

Логичният въпрос, който трябва да бъде зададен точно в този момент е дали от толкова дизайн е останало поне малко местенце за функционалност? Все пак, нали именно специфичната геометрията на пудовката е това, което я отличава от всички останали изделия за тренировъчно изтезание? Създателите на демоничната колекция бързат да уточнят, че дръжките на всички тежести са със специална анатомична форма, а масата им е перфектно разпределена и балансирана.

Още повече, че "гърбът" им е скосен под ъгъл, който е съобразен с анатомията на предмишницата. Всеки, който някога е обръщал или изхвърлял пудовка, би трябвало радостно да оцени този факт, защото знае до какви натъртвания и синини може да се стигне при проява на достатъчно небрежност или упорство.  

И за да добавят още повече стойност, от DemonBells гордо заявяват, че техните продукти са направени изцяло от рециклирана стомана и то не чрез стандартния метод на пясъчно леене, а посредством инжекционно такова. Което на езика на нелеяра ще рече, че демончетата са с една идея по-лъскави от средностатистическата Дебела Берта или както още викате на своето гюле с дръжка.

Четирите изчадия се предлагат на цени от съответно 80, 120, 150 и 200 долара, но засега пътуват само в рамките на континенталните щати. Което си е нещо като облекчение, защото в противен случай щеше да се наложи продажба на минимум един бъбрек, за да се покрият щетите по закупуването и доставката... 

Не знам за вас, но аз като че ли никога не съм се чувствал в по-голяма готовност да предложа брак на нещо толкова грозно...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 24.10.2011 | 18:13
    Отговор на коментар #1 от : Мартоо, Мартоо! Недей, че ми са реве по тоя повод...
  • 1
    от Не е посочен | 24.10.2011 | 14:56
    Евала, тези пудовки дори и да не ги ползвам, бих ги имал :) а имам ли ги, ще ги позлвам :) Много са яки!

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май