С любов към йога блокчетата

Доста необходими в практиката
С любов към йога блокчетата
inm

Много приличат на тухли, но съвсем не са толкова тежки :) В същото време са твърди, защото са направени от здрава EVA пяна, която не се деформира. Що е то? Точно така, познахте! Става въпрос за т. нар. йога блокчета.

Същите се предлагат в спортните магазини в различни размери и цветове, а, освен в йога, може да ги видите да се използват също и в пилатес сесията, както и в други сходни фитнес занимания.

Обичаме ги по много причини, но сега ще се задоволим да изброим тези:

- Първо, своеобразните тухлички са особено подходящи за начинаещите и най-вече - за онези хора, на които им липсва достатъчно гъвкавост. Блокчетата осигуряват стабилна опора и създават чувство на сигурност при изпълнение на различни асани. Иначе казано, правят мисията възможна :)

- Едновременно с това, съдействат за по-пълноценното и безболезнено разтягане.

- И не на последно място: вкарват разнообразие в тренировката, защото са забавен начин за модифициране на познатите упражнения.

Единственият им недостатък е, че у нас все още могат да се намерят трудно, а цените им са неоправдано високи. Но пък, ако питате мен, си заслужават инвестицията.

Включете ги в практиката си, като реализирате с тях поне следните пози:

  • Кобра – просто поставете дланите върху блокчето (намиращо се в хоризонтално положение) и тогава извийте гърба и спуснете главата назад :)
  • Герой – сложете тухличката между краката си ей така.
  • Триъгълник – нека дланта на спуснатата към пода ръка лежи върху блокчето, изправено във вертикално положение. 

Е, действайте!  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май