Акройога - съвършенство и красота на движенията

Не правете тези упражнения вкъщи!
Акройога - съвършенство и красота на движенията

Акройогата и всичко онова, от което човек се нуждае, за да се чувства спокоен и щастлив в ежедневието, а именно издържливост и доверие на човека до себе си.

Акройога е микс от йога, акробатика и лечебни изкуства. Тези три практики идващи от древността създават взаимност между двама души. Хармонията е част от изпълнението на този вид йога.

Съществуват три основни пози в акройогата – лежащ, летящ и наблюдаващ:

- Лежащ е най-често човека в основата, който е по гръб. Тази поза дава възможност ръцете и краката да осигурят максимална стабилност и подкрепа на летящия. Основните точки на контакт са всички основни части от тялото. В този случай, лежащият отговаря за стабилността и заземяването на летящия.

- Летящ е лицето, което се издига от земята с помощта на лежащия. Може да изпълнява серия от динамични и гъвкави упражнения – част от които буквално ти спират дъха, докато ги наблюдаваш.

- Наблюдаващ е лицето, което има обективен поглед върху партньорите изпълняващи позите и трябва да гарантира безопасното приземяване на летящия, в случай на допуснати от партньорите грешки.

Насладете се на красотата на движенията и постигната хармония в предложеното от нас видео.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Козирог
22 декември – 20 януари