Модерният лагерен огън

BioLite работи с възобновими източници и произвежда електричество
Модерният лагерен огън

Ако климатът продължава да се държи по същия безобразен начин, в съвсем скоро време ще си имаме работа с общонационално бедствено положение. Затова още отсега сме започнали да се запасяваме със суха храна, вода, чисто бельо и календари за следващата година, в случай, че настъпи изобщо. Тази вечер след работа ще посетим подземния гараж, откъдето да си наскубем и няколко акумулатора, защото и електричеството си е от жизненоважна необходимост.

С всичките тези глупости се опитвам да ви настроя на правилната вълна за едно устройство, което ще реши голяма част от проблемите ви не само в случай на бедствие, но и по време на поредното ви палаткуване, стига времето да се затопли най-накрая. То се казва BioLite и на пръв поглед напомня на средностатистически портативен газов котлон.

Но не е, защото вместо газ, гори всякакви съчки, шишарки, дъски и друга биомаса като стърготини, сухи листа и борови иглички. И не само, че ще ви приготви вечерята, но и ще зареди мобилния телефон, GPS-устройството, челника или каквото друго там ви се нуждае от захранване. Разбирате ли, BioLite е в състояние да превръща топлинната енергия в електричество? Аз не разбирам напълно, но понеже съм доверчив, го приемам за чиста монета.

Освен това производителите му са предвидили и версия за домашна употреба, понеже са готини и се чувстват призвани да правят продукти не само за презадоволени лигльовци като мен и вас, но и за милионите души, които готвят на открит огън и по този начин тровят себе си и децата си.

Устройството все още не е пуснато в продажба, но в случай, че силно го желаете, бихте могли да си резервирате една бройка с обещанието да я получите до следващия къмпинг сезон. В случай, че настъпи, естествено!

Цената звучи почти приемливо – 129 долара за котлон, който готви, свети, топли и зарежда iPhone. За нас мусака с кюфтета и батерията да е пълна до 5 минути! За вас - снимките в галерията :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май