Земята върху цветна, малка кърпа

Изработена от 100% органичен памук и абсолютно рециклируема
Земята върху цветна, малка кърпа

Прекрасна е, нали? Сякаш се опитва да побере на скромната си площ цялата планета. И даже успява.

Въпросната екокърпа е изработена от 100% органичен памук, може да се пере и е абсолютно рециклируема. Основната й мисия е да бъде винаги на разположение в иначе напълно обикновени и ежедневни ситуации.

PeopleTowels са дело на американката Линда Ленън, която получава зелено вдъхновение по време на свое пътуване в Япония. Наблюдателната Линда забелязва, че на обществени места хората масово ползват рециклируеми кърпи за ръце. Колко разумно!

Така, още щом акостира на американска земя, запалената природозащитничка решава да създаде своя версия на многократно използван и подчертано екологичен продукт за бърсане на ръце. Скоро след това върху парчето плат започват се появяват мързеливи африкански слончета и дръвчета с огромни, зелени корони.

Оказва се, че на цената само от 15 долара всеки може да допринесе за природното равновесие. Според статистиката, предоставена от Линда, човек, който ползва нейните кърпички, за година може да спаси 1/4 дърво, да намали бремето на сметищата с 10 килограма и да спести почти литър вода.

Никак не е зле за една толкова мини кърпичка, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Везни
24 септември – 23 октомври