Задгробният живот на скейта

Табуретки и пейки с идеална цел и за много пари
Задгробният живот на скейта

Ако сте имали по-продължителни взаимооношения със скейтборда, сигурно сте наясно, че той има тъжния навик да се чупи. И докато вие очаквате покупката на нова дъска, тях ги очаква контейнерът пред блока, а след това – бунището. Жизнен цикъл, какво да го правиш? Освен, ако...

Освен, ако не намериш начин да вдъхнеш нов живот в счупените дъски, превъплътявайки ги в нещо смислено и красиво. Това са направили американските братя Джейсън и Адам Подласки, които небрежно прекрачват границата между боклука и изкуството, за да създадат условия за почивка както на бившите скейтборди, така и на техните собственици.

deckstool

Това е "напудреният" начин да кажем, че превръщат десетки потрошени дъски в шарени табуретки и пейки със специфичен франкенщайновски чар. Суровината за производството си братята осигуряват от множество независими скейт магазини и паркове в САЩ и Канада, като по този начин им помагат да финансират дейността си и да събират средства за изграждането на нови полигони за каране.

Deckstool са конструирани почти изцяло от рециклирани дъски, които са скрепени помежду си не от друго, а от стари колесари за скейтборд. Тук-таме се срещат по малко лят алуминий и стомана за разкош и допълнителна здравина.

Изделията могат да бъдат доставени до Европа, но на цената от 75 долара. Предвид факта, че табуретките вървят по 200, а двуместните и триместни пейки съответно по 700 и 800 долара, смятаме да си останем само с гледането.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май