Бижута от подострени моливи

Креативна идея, която използва както малки моливчета, така и стърготините от подострянето им
Бижута от подострени моливи

Признаваме си, че напоследък много си падаме по рециклирането и ъспсайкъла (upcycle – няма превод на български, но означава нещо като нова роля и нов живот за вече използван предмет). Допада ни идеята с малко усилия и много въображение голяма част от вещите ни да получават втори шанс, който пък се отразява подмладяващо на Земята :)

Един добър пример идва от Ирландия и по-специално от Karolin Felix – авторка на бижута, изработени ръчно от отпадъците, които остават след подостряне на моливи.

Обиците, колиетата и брошките са направени както от малки моливчета, с които вече не може да се рисува, така и от цветните стружки, които остават след използването на острилка. Украшенията са цветни, екстравагантни и наистина ефектни.

Авторката им пояснява, че се вдъхновила от ранното си детство, когато в детската градина използвали отпадъците от моливите за украса на различни предмети. По-късно, в училище, никой вече не се замислял за стърготините, но KarolinFelix Dream решила да им вдъхне нов живот. (Не пропускайте да разгледате и нейната разкошна Дзен градина за бюро, както и останалите й творения).

Добрата новина е, че Каролин има свой онлайн профил в платформата Etsy.com, където могат да се открият още безброй ръчно изработени и екологични джунджурии. Креативните бижута са на цени от 17 за по-малките до 40 евро за по-големите и могат да се поръчат от България, като доставката излиза около 3 евро.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май