6 начина да подсилим имунната си система

6 начина да подсилим имунната си система

Още по темата

Ето, че лятото си заминава. Идва есента, която ни носи различни настинки и вируси. Ето как да подсилите имунната си система преди да е станало късно и настинките да ви застигнат.

1. Пийте вода. Когато пиете достатъчно вода всички функции на тялото ви работят добре. В това число и имунната ви система. Когато пиете достатъчно течности в сезона на настинките и гриповете, вие ще успеете да се предпазите от повечето от тях.

2. Хидротерапия. Чудите ли се какво е това? Това е редуването на топла и студена вода. Можете да направите това докато се къпете или когато сте на почивка с минералния басейн и после с душ със студен вода. Това със сигурност ще заздрави имунната ви система. Но бъдете внимателни, разликата в температурата не трябва да е много голяма, защото това може да навреди на сърцето ви.

3. Изчеткване на кожата. Това ще помогне на лимфната ви система да работи по-добре, а тя помага на имунната ви система. Най-добрите моменти за четкане на кожата са след работа и след душ.

4. Терапия на лимфните възли. Сигурно знаете терапиите, при които се натискат лимфните възли. Това ще ви помогне да заздравите имунната си система, за това една терапия преди сезона на настинките е добра идея.

5. Приемане на витамини. Ето какво трябва да приемате, за да подобрите имунната си система, преди да е твърде късно. Трябва да приемате чесън, витамин Ц, джинджифил, цинк, зехтин, желязо, селений, витамин А и други.

6. Храни, които подпомагат имунната система. Това са цитрусовите плодове, които са богати на витамини, зеленчуци, протеинът и семена, ядки и йогурт. Тези храни са перфектните в сезона на болестите.

Вижте още: Съвет за дълъг живот.

Вижте още: Тренировка за коремна преса.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април