Освободете се от излишните мазнини

Влезте в лятна форма само за 3 седмици
Освободете се от излишните мазнини

Лятото е почти тук и съм сигурна, че мнозина от вас вече са планирали своята почивка на море.

Независимо кой период и месец сте избрали за нея, напомням ви да не се успокоявате, че имате време за премахването на онези 2-3 килограма, а да се вземете в ръце и да влезете във форма с fitwell в рамките на 3 седмици.

Предлагам ви за този период от време да отделите по 1 час и 30 минути за себе си, дори и да трябва да промените част от приоритетите и плановете си, които сте следвали до момента. Имайте предвид, че съветите са лесни за следване – единствено ще се нуждаете от постоянство и мотивация, за да достигнете желаните крайни резултати.

На първо място обърнете внимание на храната си! Необходимо е да се храните целесъобразно и да не гладувате. 

Кажете довиждане на сладкото, газираното и алкохола!

Схемата ви за хранене трябва да е съобразена с няколко изключително елементарни правила:

- Яжте често! Разпределете хапванията си на всеки 3-4 часа, но задължително порциите ви трябва да са малки. Най-лесно можете да се ориентирате с големината на вашите длани. Например количеството за една порция храна не трябва да надвишава дължината и широчината на вашата длан. Мнозина от вас сигурно ще сметнат, че това ще е изключително голямо количество прието на всеки 3-4 часа, но вероятно пропускате факта, че така ще поддържате нивото на енергията си без да имате спадове. Другият позитив е, че ще имате шанса да стоите далеч от приема на бързи въглехидрати като сладко, чипс, банички, кифли, вафли и всякакъв друг вид нездравословни закуски. Третият позитив на честото похапване е, че така активизирате изгарянето на приетата от вас храна.

- На всяко ядене дайте превес на зеленчуците, полезните мазнини, плодовете, протеините и бавните въглехидрати. Използвайте подправки и билки. Стремете се да имате поне 5 цвята в порцията си – това ще направи храната ви да изглежда апетитна и да е изключително вкусна.

Например за обяд изберете: зелена салата, репички, лук, домати, рукола + парче риба + задушени картофи с копър и чесън. Ето вече имате 5 цвята!

Не забравяйте за тези малки подробности:

- пийте много вода;
- пийте зелен чай – помага за изгарянето на мазнини. Добавете към него джинджифил, лимон и мед, когато се нуждаете от въглехидратно зареждане;
- подправяйте храната си с лют червен пипер, люти чушки или чесън;
- яжте добри мазнини като авокадо и сурови ядки;
- хранете се бавно и хубаво сдъвквайте храната си;
- яжте бавни въглехидрати като сладки червени картофи, но по-добре ги консумирайте по средата на деня;
- променяйте произхода на приетите от вас протеини, така че да не са само животински. Добавете бобови култури и други вегански източници – конопен протеин, спирулина, хлорела, кълнове.
- избягвайте пилето и всички негови производни,  ако не е домашно!
- включете риба и морски дарове в менюто си поне 2 пъти седмично;

Тренирайте редовно!

Когато става въпрос за отслабване е изключително важно да подходите разумно към физическото натоварване, за да постигнете желаните от вас резултати. Препоръчително е да тренирате 4-5 дни седмично във фитнес залата, като залагате в програмата си на 20-30 минути за кардио, след което да разпределите тренировъчната си програма за отделните мускулни групи.

Например:
Първи ден: кардио + гръб и ръце
Втори ден: кардио + крака и т.н.

В случай че сте начинаещи в залата, добре е да се насочите към фитнес инструктор, който ще изготви най-подходящата за вас индивидуална програма, с която целите ви ще бъдат постигнати. Също така можете да използвате упражненията предложени ви от нас в сайта fitwell.

Имайте предвид, че трябва да си оставите пълни 2 дена, в които да се отдадете на пълноценна възстановителна почивка!

Не забравяйте, че вероятно ще се изправите пред редица предизвикателства за тези 3 седмици, но в крайна сметка стремежът ви към съвършенство ще е определяща. Резултатите ще са налице още след първата седмица, така че не губете кураж. Поемете контрола в свои ръце!

Не се колебайте да ни пишете с целите които сте си поставили и резултатите, които сте постигнали. По този начин ще влезете във форма заедно с нас. Оставяйте вашите мисли чрез Facebook коментар под тази статия. Успех!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април