В менюто на един студент

Основният специалитет днес са яйца...
В менюто на един студент

Най-важното

Когато бях малък наш'те все ме оставяха да си варя сам яйца за обяд. В един слънчев ден сложих тенджерата на газовия котлон, загледах се в една анимация и... забравих за яйцата. Силен гърмеж, идващ от кухнята, ми напомни за гозбата...

Размина ми се само с шамарчета и опушен таван вкъщи, но какво приключение си беше да се правя на пожарникар :)

Покъртително или не, последните дни на месеца са най-тежки във финансово отношение. Точно тогава на един студент доста често му се случва да хапва яйца. Но не се оплаква.

Даже твърди, че студентските години са го научили двойно повече да уважава дейността на трудолюбивите кокошки. Не им е посветил песен още, но може и да го направи.

Защото яйцата са достатъчно вдъхновяващи сами по себе си. Те зареждат високообразования му организъм с протеин, витамин D и омега-3 мастни киселини, като правят по този начин присъствието му в университетската аула възможна.

И, да, лесни са за приготвяне. Кулинарната им реализация отнема минимално усилие, така че винаги остава свободно време за нещо друго. Е, не точно за учене...

Освен че са лесни, бързи за хапване и безкрайно полезни, яйцата стимулират въображението повече и от компютърна игра. Защото можеш да ги сготвиш по няколко различни начина: на очи, бъркани, варени, със зеленчуци, по панагюрски...

Обаче, изглежда въпросният студент много сериозно е притеснил майка си с всекидневното яйчено захранване. Защото от няколко дни тя му звъни всеки ден с основния въпрос дали ще се прибира през уикенда. Така де – ще бъде доста неприятно, ако домашното меню съвпадне със студентското.

Блудният син повтаря добре заучените фрази и обяснява, че нищо няма да му стане от яйцата и са най-малкият му проблем.

И има право: те могат да се консумират всеки ден. Въпреки противоречивата си репутация, наистина са хипер полезни. А за да сте сигурни в това, може да се върнете тук.

Сега оставяме студента да си живее живота и питаме вас: по колко яйца ядете на ден?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май