Центрофуга за салата

Импровизирана, естествено
Центрофуга за салата

От немалко време насам съм обсебен от идеята за закупуване на центрофуга за салата. Ако нямате представа за какво говоря, нека ви осведомя съвсем набързо. Най-вероятно и вие, като всеки друг нормален човек, обичате да си приготвяте салата от свежи зеленолистни зеленчуци, били те спанак, маруля, айсберг, рукола, див чесън и т.н. И, като всяка друга съвестна личност, измивате грижовно въпросните продукти, преди да пристъпите към по-нататъшната им обработка.

Ето тук има едно, даже две, "но"-та, които повечето нормални и съвестни хора пропускат да вземат предвид по време на салатените си занимания. Голяма част от изкуствените торове и пестицидите са водноразтворими. Това от една страна е добре, защото внимателното измиване спомага за тяхното отстраняване. От друга страна, не е дотам добре, защото ако сложите листата мокри в салатиерата, вие автоматично слагате вътре и отмитите, но задържали се във водните капчици по повърхността им, гадости. Така.

Второто "но" е свързано с чисто гастрономическата страна на нещата. Когато си имате работа с мокри листа, то вашият невероятен дресинг рискува, вместо да полепне равномерно по тях и да ги овкуси, да се оттече заедно с част от нитратната вода на дъното на купата и да провали всичките ви планове за кулинарно величие. В допълнение, листата изглеждат така, сякаш са били ядени минимум веднъж преди да ги сервирате. Така.

Затова има хора на този свят, които са изобретили гениалното пособие центрофуга, с помощта на което двете "но"-та отиват в канала и вие се наслаждавате на здравословна и безупречна във визуално и вкусово отношение салата. Вижте за какво става въпрос:

След като сте видяли, идва ред и на третото "но", което според мен е най-възмутителното от изброените дотук. Досега на българския пазар не съм срещал центрофуга на цена под 30 лв, което си е кощунство, имайки предвид факта, че става дума за пластмасова купа с въртяща се в нея кошница.

Затова си седя обсебен от идеята за закупуването й, но се въздържам от нейната реализация. Седя си и си цъкам в интернет за утеха, тук-таме гледам разни клипове. Един от тях премазва обсебеното ми съзнание със съвет, който е толкова прост, че само се чудя не ли е крайно време да се пенсионирам и да се отдам на турски сериали, вместо да се опитвам не само да разсъждавам по разни сложни въпроси, но и да пиша по тях.

Калъфка за възглавница! По възможност никой да не е спал на нея след последното й пране. Листата вътре. Врът-врът! Воала, волеву, рандеву и други произволни френски възклицания за разкош!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май