Имам един адски лош спомен от студентската си бригада в САЩ, който още тормози съзнанието ми.
Помня, че работодателят ми често организираше барбекю-почерпки за служителите си. Което си бе истинско предизвикателство за убеден вегетарианец като мен. Бургери, бургери и пак бургери – ето ти меню за немесоядно същество!
Та, още щом се върнах в България, започнах да инициирам вегетариански барбекю-приключения на открито, за да изтрия лошите спомени. Така, вместо месо, на моята скара весело зацвърчаха любимите ми плодове и зеленчуци.
И най-редовно тези:
Тиквички
Вкусните госпожици са просто идеални за всякакви барбекю намерения. Да прибавя още, че са пълни с полезни нутриенти, за които стана дума ето в този материал. Овкусени леко със сол и напръскани със зехтин, тиквичките просто плачат да бъдат метнати на скарата :) И няма две мнения по този въпрос.
inm.com
Цвекло
Червеният опашатко е добър източник на витамин C, желязо и магнезий. И, да, също може да бъде "грилосан" по бързата процедура. Комбинира се прекрасно добре с бучка фета сирене, например :) Огладняхте ли?
Точно така. Странно или не, те също могат да бъдат използвани за целите на "цър-пър" мероприятието. Нарязани наполовина и обезкостени, мъхестите плодове се обработват само за няколко минути на грил, за да придобият в резултат уникален вкус и аромат.
С чисто експериментална цел пък човек може да пробва и диня на скара. Казват, че безспорно е кулинарен шедьовър!
inm.com
Изненадата идва от мистър авокадо. Като цяло, тропическият плод може да се приготвя по много различни начини и да бъде инкорпориран с повече въображение в немалък брой ястия.
За барбекю-обработката му е добре да се разреже наполовина, да се махне костилката му, да се напръска със сок от лайм и е... готов!
inm
Лук, царевица, патладжан, доматки... Скъпи вегетарианци, виждате, че пред нас има куп грил-възможности :) Просто трябва да се възползваме от тях, нали?
Добави коментар