Пролетно почистване на стомаха

Няколко бързи идеи за това как да му помогнете да се чувства добре след великденските угощения
Пролетно почистване на стомаха

Скъпи приятели, ако сте послушали съвета ни да НЕ преяждате по празниците, значи спокойно може да преминете към следващ материал. Но в случай, че през последните дни сте натъпкали коремчетата си с храна (до припадък), май ще е по-добре да останете с нас, а? 

Защото днес ще си говорим за това как да помогнете на храносмилателната си система да се възстанови след преживяното.

Както знаете обаче, изобщо не сме фенове на т. нар. детокс диети, за които се твърди, че уж съдействат за премахване на токсините от организма. Дори сме на мнение, че въпросните режими могат да бъдат даже и опасни. Защо?

Ами, в най-екстремния си вариант, същите могат да причинят редица неприятни неща като: забавяне на метаболизма, загуба на мускулна маса, както и различни здравословни проблеми. Ето защо те не се препоръчват на диабетици, както и на хора с хранителни разстройства или със сърдечносъдови проблеми.

inm.comТа, мисълта ни е, че, ако държите да се "детоксикирате", ще е най-добре да го направите по-естествен път.

  • Като за начало, ще ви посъветваме да намалите приема на твърде мазните, както и на преработените продукти. Защото, както вече сте се убедили сами, те затрудняват дейността на стомашно-чревния тракт. Няма да сгрешите обаче, ако наблегнете на храни, богати на пробиотици и ензими, защото те съдействат за подобряване на храносмилането.
  • Към настоящия етап, би било добре да ограничите консумацията на кафе, както и на други подобни стимуланти. Защо? Ами, просто е – кофеинът има потенциал да наруши съня ви. А почивката е от изключително важно значение за обмяната на веществата.
  • С други думи, гледайте тези дни да хапвате по-леки ястия. Като казахме вчера, ще постъпите разумно, ако вкарате в менюто си повече плодове и зеленчуци, тъй като те се преработват сравнително лесно от черния дроб. Много добри приятели на последния, например, са кръстоцветните зеленчуци: броколите, репичките, брюкселското и къдраво зеле. В тази връзка, помощта на цитрусовите плодове също е незаменима. Понякога обаче, за да функционира нормално, черният дроб има нужда и от допълнителна подкрепа. От каква? Разберете тук.

А в този материал ще намерите още няколко добри начини за справяне с токсините. Е, това е то! И си вземете поука: следващия път по-малко козунаци и агнешко :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май