Фитнес уредите, които не трябва да използвате

Фитнес уредите, които не трябва да използвате

Още по темата

Често сте се чудили във фитнеса кои упражнения да правите, как да ги правите и кога да ги правите. Сигурно, колкото и да тренирате, има уреди, които не знаете как се използват. Ето 5-те фитнес уреда, които е препоръчително да не използвате.

Лег-преса. Краката ви са достатъчно здрави, защото постоянно носят тежестта на тялото ви. Когато те са вдигнати над главата ви, те трябва да вдигнат по-голяма тежест, за да се натоварят. Но по-голямата част от натоварването отива в кръста. При големи тежести съществува риск от херния.

Бедрен разгъвач. Този уред натоварва много колената, като може да доведе до болки, които са много неприятни. Уредът заздравява бедрата, но може да доведе до болки в колената или глезените, с които се вдигат тежестите.

Пек-дек. Когато сте седнали, а не легнали, този уред не прави това, което искате. Също така, когато едната ви ръка е по-силна, тя довършва упражнението вместо другата и накрая едната става по-здрава от другата и е с по-голяма мускулна маса.

Сгъване и разгъване на абдукторите. Това упражнение не носи големи ползи, а вредите може да са големи. Можете да увредите абдукторите си, които са едни от най-капризните мускули в тялото.

Машина за прасец. Този мускул е еди от най-здравите в тялото ви. С него можете да вдигнете големи тежести, но натоварването се пада на кръста, който може да се увреди.

Вижте още: Тази тренировка ще ви помогне да свалите килограми.

Прочетете още: 3 съвета, които ще ви направят по-силни.

Вижте още: Чудовищна тренировка с дъмбел.


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
тренировка уреди фитнес

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май