Лицевата опора, която прави най-голяма мускулна маса

Лицевата опора, която прави най-голяма мускулна маса

Още по темата

Има различни варианти да подобрим лицевата опора и да я направим по-трудна. Можете да си вдигнете краката, да си съберете ръцете, да пляскате във въздуха и други видове, но ако искате да натоварите гърдите си максимално, тази лицева опора е идеалната за вас.

"Ако искате да направите лицевата опора по-трудна, трябва всяко едно повторение да ви е трудно", обяснява Дейвид Джак, фитнес инструктор и съветник на списание "Менс Хелт". Според него ако упражнението ви е трудно няма да можете да направите много повторения, но така ще натоварите мускулите повече.

Най-добра лицева опора става, когато сложите тежест на гърба си. Тя трябва да е 10% от вашето тегло. Ако тежите 70 килограма, тежестта с която трябва да започнете е 7 килограма. Трябва да направите 20 перфектни повторения, като задържате малко, когато сте долу. Като направите първата серия увеличите тежестта с още 5-10%. Общата бройка на лицевите опори трябва да е 30 повторения. Това са съветите на Дейвид Джак за перфектните лицеви опори.

Вижте още: Тази тренировка ще ви помогне да свалите килограми.

Прочетете още: 3 съвета, които ще ви направят по-силни.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май