8 упражнения за преса

8 упражнения за преса

Преди да заминете на море е време да направите перфектната коремна преса. Според изследване на Фитнес асоциацията на САЩ, коремните мускули са най-харесваните мускули от жените. Ето една тренировка, която ще ви помогне да направите добра коремна преса и ще ви помогне да разнообразите тренировката си.

Наклонена преса. Застанете под наклон, като главата ви е по-ниско от краката. Вземете тежест, може да е диск за лежанка или дъмбел. Направете 12 повторения.

Уиндшилд. Легнете на земята и с въртене на кръста си вдигайте краката си във всяка посока подобно на мелница. Направете 12 завъртания.

Странична преса. Легнете на страни и направете това упражнение. Направете 10 повторения на страна.

Драконова преса. Легнете на земята и се хванете с ръце за нещо и вдигнете краката си. Трябва да застанете в позиция свещ. Започнете да спускате краката към главата ви. Направете 10 повторения с 2-та крака и след това по 5 като вдигате единия крак. Упражнението не се препоръчва за хора с проблеми с кръста. Снимки, видео и подробно описание на упражението може да прочетете тук.

Дъска. Застанете на земята в поза за лицева опора, като се подпрете на лактите си и ходилата си. Тялото ви трябва да е изправено и така трябва да задържите 30 секунди.

Дърпане. Застанете пред уреда за дърпане и с леко приклякване дърпайте. Направете 12 повторения на всяка страна.

Каране на колело. Легнете на дюшека и си вдигнете краката и започнете да ги движите, все едно карате колело. Направете това упражнение 60 секунди.

Вдигане на тялото. Легнете на дюшека и си вдигнете краката нагоре. След това вдигайте горната си част за да докоснете петите си с ръце. Направете 15 повторения.

Вижте още: Идеалната преса в домашни условия

Вижте още: Тази тренировка ще ви помогне да свалите килограми.

Прочетете още: 3 съвета, които ще ви направят по-силни.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май