Да премахнем целулита само за 20 минути на ден

Да премахнем целулита само за 20 минути на ден

Най-важното

Време е за борба с целулита. Тази програма ще ви помогне да се преборите с неприятната портокалова кожа, само за 20 минути на ден. Трябва да правите тази тренировка 3 пъти в седмицата по 20 минути на ден. Сигурно знаете, че най-добрия метод за борба с целулита са тренировките, а  не кремове и диета. Целулитът е разграден мускул, комбиниран с мазнина, който се премахва само благодарение на активна тренировка.

Тази тренировка е разделена на 3 основни етапа. Първият етап е кардио. За него е необходимо да бягате или карате колело. Започнете с 2 минути леко бягане или колоездене за загрявка. След това увеличете натоварването в продължение на 8 минути и накрая за разпускане отново леко бягане или колоездене за 2 минути. Вторият етап на тази тренировка са силовите упражнения. Направете между 10 и 15 повторения от всяко едно от упражненията, които ще видите по-долу. 3-тата част от тренировката за преборване на целулита е разтягането. Направете упражненията, които са показани веднага след силовото упражнение, като продължителността е 20 секунди.

1. Клек с дъмбел. Веднага след него направете разтягане на бедрата. За целта е необходимо да легнете на земята и да си изпънете крака на горе. Направете това разтягане по 20 секунди на крак.
1377705Prevention1377703Prevention
2. Напади. Направете това упражнение, а разтягането след това е следното: застанете прави и си сгънете крака на зад. След това го хванете с крак и го притиснете до бедрото си. Направете упражнението 20 секунди на крак.
1377702Prevention1377696Prevention
3. Изкачване с дъмбел. Сложете нещо пред вас и започнете да се качвате и слизате. Разтягането след това упражнение е просто - легнете по гръб и си вдигнете единия крак, като го сгънете и го притиснете към гърдите си.
1377700Prevention1377701Prevention
4. Сгъване на краката. Легнете по гръб и си разкрачете краката, докато сте ги вдигнали. Поставете между тах тренировъчна топка (позната още като швейцарска топка) и започнете да си свивате краката. Разтягането след това упражнение е следното: седнете на земята и си разкрачете краката и с помощта на ръцете си ги натискайте да се разтегнат повече.
1377698Prevention1377697Prevention
5. Ножична преса. Легнете по гръб и си вдигнете краката на горе. Вържете ги с ластик и ги раздалечавайте, като се борите със съпротивлението на ластика. Упражнението за разтягане е следното: легнете по гръб и си вдигнете краката, като ги сгънете в колената, кръстосайте ги, както е на снимката и започнете да ги натискате към вас.

1377704Prevention1377699Prevention

Вижте още: Тренировка за коремна преса.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май