Гледането на спорт сваля килограми

Гледането на спорт сваля килограми

Още по темата

Сигурно сте си мислили, че няма как да сваляте килограми, докато седите на дивана и гледате съботните мачове от английската Висша лига. Или пък сте си мислили, че 1 месец, докато трае световното, вие ще напълнеете, защото постоянно ще стоите на дивана пред телевизора. Но това не е така. Изследване на асоциацията за невронаука показва, че гледането на спорт ни кара да се чувстваме все едно ние спортуваме.

Според това изследване докато гледаме спорт се увеличава нашият пулс, кръвно налягане и се забързва метаболизма ни. Ние започваме да се потим, все едно тренираме, и започваме да горим повече калории, от колкото ако гледаме новия епизод на Под прикритие. Гледането на спорт задейства симпатиковия дял в мозъка, който се задейства и по време на тренировка.

Но не се лъжете, само с гледане как другите спортуват, няма да добиете техните тела. Трябва и здрава тренировка, но по-добре спорт, от колкото Отчаяни съпруги.

Вижте още: Бирата като напитка след тренировка.

Вижте още: 16 храни, които ще ви помогнат във фитнеса.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май