16 храни, които ще ви помогнат във фитнеса (I част)

16 храни, които ще ви помогнат във фитнеса (I част)

Започнали сте скоро да тренирате във фитнеса и искате да подобрите резултатите си. Чудите се каква хранителна добавка да си купуите? Не си хабете парите, а вижте, кои храни подпомагат вашето представяне във фитнеса.

Сладки картофи. В тях се крият силите на Юсейн Болт, който е най-бързия мъж на планетата. Те са пълни с бета каротин и витамин Ц. Те имад високо съдържание на протеин, който помага на възстановяването на организма след тежка тренировка във фитнеса.

Кокосово олио. То е лесно храносмилаемо и забързва метаболизма. Също така то подобрява спортните постижения и за това се препоръчва за всички трениращи.

Банани. Те са богати на калий и зарежда вашето тяло с енергия. Според проучвания бананите са също толкова полезни, колкото изотоничните спортни напитки, които пиете по време на тренировка. Прочетете още за полезните свойства на бананите ТУК.

Яйца. Повечето от вас са гледали филмите за Роки Балбоа, който сутрин преди тренировка яде сурови яйца. Те са богати на протеини и амино киселини и подпомагат тренировъчния процес.

Сьомга. Тази риба е смятана за една от най-полезните храни. И е така тя съдържа почти всички вещества, от които се нуждае тялото ни, за да е пълноценно. За това сьомгат е добър вариатн за менюто ви по време на тренировки.

Орехи. Те са богати на омега-3 киселини, които дават "гориво" на сърцето ви. По този начин имате повече енергия по време на тежките тренировки.

Говеждо. Те са богати на протеин и амино киселини, които дават на организма ви силата да завърши тренировката и да се възстанови за следващата.

Кокосова вода. Тя ще ви хидратира и ще ви набави естествена захар, която да повиши нивото на захарта в кръвта. По този начин мускулите ви ще се уросяват по-добре и вие ще имате повече сила по време на тренировка.

Прочетете за тайните на доматите ТУК.

Прочетете за 5-те неща, които трябва да знаете за динята ТУК.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май