7 начина да сваляте повече килограми по време на бягане

7 начина да сваляте повече килограми по време на бягане

Искате ли да свалите няколко килограма без да държите непосилни диети. Тези трикове са идеалните за вас. Ползвайте ги по време на бягане и ще видите резултата само за няколко седмици.

1. Увеличете дистанцията. Ако искате да свалите повече килограми увеличете дистанцията. Всяка седмица я увеличавайте с 5-10 километра. Например ако тази седмица сте пробягали 25 километра общо за цялата седмица, следващата избягайте 30.

2. Правете интервални тренировки. Не разчитайте само на равномерното бягане. Интервалното бягане изгаря повече калории. Можете да бягате на бърза скорост 5-6 минути, като разнообразявате с 2-3 леко бягане. Така няколко серии ще ви направят идеалната интервална тренировка.

3. Увеличете интензитета на бягане. Не е важно да увеличавате само дистанцията. Важно е да увеличавате и средната скорост.

4. Следете диетата си. За бягането е много важно да приемате всички хранителни вещества. По-добре е да си позволявате повече хапване, което да ви набави всички нужни хранителни вещества и после да бягате повече, от колкото да се лишавате от храненето и да не можете да тренирате пълноценно.

5. Яжте повече зеленчуци. Те ще ви набавят всички нужни съставки на организма. Разнообразявайте зеленчуците всеки ден.

6. Наслаждавайте се на бягането. Не бягайте на сила и без настроение. Мислете за целта си и не се отказвайте, колкоти да ви е трудно.

7. Следете вашия прогрес. Ако имате електронен кантар най-лесно ще видите разликата. Претеглете се преди и след бягане и също така се теглете всеки ден и записвайте промените.

Вижте още: Бирата като напитка след тренировка.

Вижте още: 16 храни, които ще ви помогнат във фитнеса.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май