4 грешки, за които не подозирате докато правите лицеви опори

4 грешки, за които не подозирате докато правите лицеви опори

Най-важното

Лицевите опори са едни от най-разпространените упражнения. Те се използват при почти всички тренировъчни програми. Характерното за това упражнение е, че натоварването идва само от собственото тегло, като те могат да стават по-трудни не като се увеличи теглото, а се смени хвата.

Концентрирате се само върху бутането. Въпреки че това е важно, трябва да се концентрирате и върху слизането на долу. Не оставяйте гравитацията да свърши всичко, забавете свалянето, за да усещате по-голямо натоварване.

Ръцете ви са твърде раздалечени. Широкия хват на ръцете прави лицевите опори по-лесни. Колкото по-близо са те, толкова по-голяма тежест трябва да понесат. Най-правилния начин е да поставите ръцете си на нивото на раменете.

Движите се постоянно. Когато дойде умората, вие започвате да се клатите настрани и по този начин се стремите да намалите натоварването. Стремете се да няма никакви излишни движения по време на лицевите опори.

Вратът ви се движи. Той трябва да остане неподвижен, защото всяко движение влияе на упражнението. Тялото ви трябва да е право от рамената до петите, за да изпитате най-голямо натоварване.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Вижте още: Тази тренировка ще ви помогне да свалите килограми.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май