Спа идея под душа: скраб за тяло от грейпфрут

Мммм, вкусен и страхотен ;)
Спа идея под душа: скраб за тяло от грейпфрут

Най-важното

Искате да поглезите само крачетата? Няма проблем! Направете го ето така :)

Вече разбрахте, че страшно обичаме грейпфрути. Не, на нас не ни горчат, даже са ни адски вкусни. Затова през последните дни сериозно наблягаме на консумацията им. А понякога, вместо да ги похапваме, си приготвяме от тях една чудна и ароматна маска за тяло.

Въпросният натурален продукт е абсолютно фасулски за реализация в домашни условия. Така че, ако се нуждаете спешно от спа изживяване, съветваме ви и вие да си направите вкусния скраб. Защото, уверяваме, изобщо няма да съжалявате.

Той ще почисти кожата ви в дълбочина и, след като се справи с мъртвите клетки, ще направи последната гладка и мека. Е, убедихме ли ви да забъркате още една вълшебна отвара. Ок. Ще ви трябват:

около 200 грама захар

60 мл зехтин

2 супени лъжици прясно изцеден сок от грейпфрут

Пристъпете към действие така:

Смесете всички продукти в подходящ съд и ги разбъркайте хубавичко, докато се комбинират добре.

После съобщете на съквартирантите си, че банята е заета за неопределен период от време, да си гледат работата пък!

Ползвайте солидно количество топла вода, за да се стоплите максимално под душа. След това, с помощта на гъба за баня, с леки масажни движения нанесете скраба по цялото си тяло. Когато смятате, че сте готови, изплакнете маската с топла вода и сапун. Това е! Накрая се нацапайте с любимия си овлажняващ крем.

Важно: имайте предвид, че, така приготвена, маската ви притежава силен ексфолиращ ефект. По две причини. Едната е захарта, а другата – лимонената киселина, която се съдържа в грейпфрута. Знаете, че и двете имат репутация на силни ексфолианти, не подценявайте действието им.

Та, мисълта ни е, че ако кожата ви е прекалено чувствителна и нежна, по-добре не си причинявайте терапията с грейпфрут. Или най-малкото – първо я изпробвайте върху малка част от тялото си, за да видите какъв ще е ефектът й.

Е, оставяме ви и ви пожелаваме приятни, топли и релаксиращи минути в банята :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май