Събуди се с: шейк от портокал

Слънчев и събуждащ!
Събуди се с: шейк от портокал

Не знам за вас, но моята работна седмица ще бъде наистина дългаааа. Оплаквам ви се, защото знам, че сте ми приятели - ще проявите съчувствие.

Е, не ме съжалявайте чак толкова. Всичко ще бъде наред, защото знам как да поддържам тонуса си. Ще спортувам много, ще танцувам и ще се храня добре. А в допълнение, ще си направя този страхотен шейк. Ако пък и на вас ви предстои серия от тежки дни, съветвам ви и вие да си го забъркате. Ще ви трябват:

2 портокала, обелени от кората

2 моркова, нарязани на ситно

щипка джинджифил

вода по преценка и в зависимост от гъстотата, която желаете да постигнете

няколко кубчета лед, по желание

Начин на приготвяне:

Най-напред изстискайте в блендер сока на единия портокал. Така ще "събудите" не само себе си, но и кухненския си робот, като го подготвите за действие.

После добавете месестата част на цитрусовия плод и след това, хоп! – и другия оранжев разбойник. Изсипете морковите, овкусете с джинджифил и сложете вода по собствена преценка.

След това разбъркайте всички съставки до получаване на еднородна текстура. А накрая сложете и лед, ако искате напитката си прилично охладена.

Изпийте я с наслада и се порадвайте на чудното действие на слънчевия коктейл. Освен, че ще ви съживи за нула време, в него "плуват" един куп полезни съставки, които ще се погрижат за свежото ви настроение и здраве.

Добро утро и приятен ден, приятели! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май