Рецепта за отслабване в собствен сос?!

Не и в нашето кулинарно предаване
Рецепта за отслабване в собствен сос?!

След като в продължение на цял ден седяхме опаковани в името на истината, може би е редно да споделим с вас придобитите по емпиричен път впечатления, гарнирани с малко теория.

Едно нещо може да се каже със сигурност – опаковането изпотява! И какво от това? Ами това е, общо взето. Всякакви форми на увиване, било то с евтин найлон или скъп клин или колан, не правят нищо повече, освен да ви спарят хубавичко на съответното място и да принудят тялото да се изпоти в отчаян опит за охлаждане. В резултат от тази реакция вие наистина губите тегло, но то е под формата на вода, т.е. обезводнявате се. Иначе казано, ако подобен резултат е търсен от вас, спокойно бихте могли да си спестите дискомфорта на опаковането и да спрете да пиете течности за следващите няколко дни. Или по-добре недейте.

Шегата настрана, факт е, че учестеният сърдечен ритъм при повишаване на телесната температура може да допринесе за изгарянето на допълнителни калории, но това не е нещо, което ще има забележим ефект върху фигурата ви. Охлаждането също гори бонус калории, благодарение на треперенето и завишената активност на кафява мастна тъкан, но слава Богу, никому все още не е щукнала идеята да си напълни гащите с кубчета лед, преди да потича. Или бъркаме?

Каквито и да са целите ви, умоляваме ви да бъдете разумни. Не си причинявайте неща, които освен, че ви правят смешни и освен, че са безполезни, могат даже да ви навредят. Като излишно ви дехидратират или нарушат електролитния ви баланс. Или като лишат кожата ви от въздух и ви докарат обриви, гъбички, че дори язви, ако сте особено упорити. Оставете годишните времена да си вършат работата по въпроса с температурата, а вие свършете вашата – оптимизирайте хранителния си режим и започнете да тренирате здраво :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май