Ъ? Хари Потър в... тренировката

Първи опити в клякането с допълнителна тежест. И то каква ;)
Ъ? Хари Потър в... тренировката

Съвсем сериозни сме, не се шегуваме изобщо... След ред разстояние ще ви покажем как да тренирате с Хари Потър. Е, не буквално, разбира се. Метафорично погледнато.

За целта е необходимо да притежавате поне една от книгите за световно известния вълшебник – най-тежката, например =)

Трябва да умеете и още нещо: да клякате. Разполагате ли с тези два коза, значи спокойно може да преминете към изпълнението на следното движение:

  • Грабнете книгата и заемете изправен стоеж, с разкрач приблизително на широчината на раменете. Нека ръцете ви бъдат изпънати пред бедрата и да сочат надолу. Сега клекнете така, както сме ви учили, и поставете тежкия "Хари" на пода, между ходилата си.
  • След това се изправете бавно и контролирано. 
  • После се върнете отново в позиция за клек и пак вземете книгата. Ей това е едно повторение. Реализирайте още 20, починете (с прочитането на няколко страници) и, ако имате сили, действайте за още една серия.

Ето, че направихте първия си опит в клякането с допълнителна тежест. Истината е, че всяка друга по-внушителна книга би ви свършила добра работа. Основната ви задача е ясна: през цялото време да съблюдавате за спазването на правилната техника в осъществяването на упражнението. 

Е, опитайте! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май