Три начина да се заобичаме

според Мелиса Амбросини
Три начина да се заобичаме

Австралийската уелнес блогърка споделя на своя сайт тактиките си за справяне с трудните ситуации в живота и ниската самооценка.

В днешно време непрестанно ни заливат със съвети как да се обичаме, ценим, грижим за себе си. Но как практически да осъществим тези идеи? Какви практики да приложим в забързаното си ежедневие, за да можем да се чувстваме и да изглеждаме по-уверени?

В своя сайт/ блог, aвстралийката Амбросини дава напътствия на феновете си как да заобичат живота си. Ето и трите й ключа към щастието:

1679830Pinterest

·      Изградете връзката с физическото ви тяло

Позволете си масаж. Липсата на бюджет или време дори не са оправдание да не го направите. Имате нужда само от малко кокосово масло и любимото ви етерично масло (Амбросини използва лавандулово, сандалово или масло от роза). Капнете няколко капки от етеричното масло в кокосовото олио и получавате масажно масло. Внимателно разтрийте тялото със сместа. Докато минавате през отделните части на тялото, си казвайте наум или тихо на глас "Благодаря” за това, че то ви служи толкова лоялно всеки един ден, във всяка една ситуация. 

·      Давайте на тялото си питателна храна

Един от най-добрите начини да засвидетелствате любов към себе си е като не правите компромис с качеството на храната. Можете да превърнете дори само приготвянето на вечерята в занимание, изпълнено с любов. Според Амбросини, ако добавите капка любов (витамин L) към храната, тя ще има много по-полезно действие. Наслаждавайте се не само на приготвянето, но и на консумирането – правете вечери с приятели и със семейството като усещате със сетивата си всяка една хапка. 

1679831Pinterest

·      Гледайте се в огледалото

Повечето от нас гледат в огледалото всеки ден, за да проверят прическата или грима си. "Но колко често, наистина се вглеждате в себе си?”, пита Мелиса. Следващият път, когато погледнете в огледалото, вгледайте се дълбоко в очите си и се вижте все едно за първи път в живота си. Замислете се над факта, че сте живи, изпълнени с безгранична любов и благодарност към света. Усмихнете се на себе си и си позволете да се потопите в тази топла усмивка. Оставете я да се разлее по цялото ви тяло. 

Мелиса Абросини уверява, че тези кратки практики, ако бъдат прилагани достатъчно често, биха направили огромни подобрение върху начина, по който се чувствате, по който възприемате себе си и околните. Струва си да опитаме, все пак връзката със самите нас е може би най-важната, която ще изградим в  този живот! 

ключови думи:
любов щастие

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май