По-щастливи за 2 минути

С ефективни 5 рецепти!
По-щастливи за 2 минути

Имате ли 2 минути?

Опитайте се да намерите в забързаното си ежедневие, защото тези 2 минути ще променят живота ви.

Предлагам ви лесен метод, който ще ви накара да се чувствате по-щастливи, твърдят от The Washington Post.

Забравете за работата мечта и за стремежът си към печелене на повече средства, защото според писателят Shawn Achor съществуват по-лесни начини да бъдете щастливи. Той предоставя метод, който включва упражнения и положителни навици, които могат да подобрят чувствително здравето ви и да донесат повече радост в живота ви.

И най-хубавото на този метод е, че е като всички останали рутинни навици като миенето на зъби, взимането на сутрешен или вечерен душ - няма да ви отнеме повече от 2 минути всеки ден.

Ето и листата с 5 ефективни рецепти за повече щастие само за 2 минути!

1. Бъдете благодарни!

Да бъдеш благодарен е изключително бърз начин да развиеш оптимистичната си нагласа. Затова опитайте се точно сега в рамките на 2 минути да намерите 3 нови неща, за които сте изключително благодарни, че имате! След това повтаряйте този нов навик всеки ден в продължение на 21 дена. Според авторът на системата Shawn Achor по този начин тренирате мозъка си да мисли по нов начин и укрепвате вярата и позитивната си нагласа. Освен това като намирате непрекъснато нови неща, за които да сте благодарни преминавате по-лесно през трудностите в живота и приемате предизвикателствата отправени ви от съдбата като част от победата. Важното в случая е да бъдете изключително конкретни с благодарността.

1556028Thinkstock/Guliver

2. Наслаждавайте се на мига!

Поставете си за цел всеки ден да мислите за нещо положително, което ви се е случило през последните 24 часа. След което проверете всички подробности около събитието, за да сте сигурни че преживявате отново всички тези хубави моменти стъпка по стъпка. Според Shawn Achor, ако правите това всеки ден ще съумеете да изживеете пълноценно мига и да му се насладите. Визуализацията ще ви помогне да се заредите с позитивна енергия и усещане за щастие за дълго време. Правете това упражнение в продължение на 21 дена и ще промените живота си коренно. Имайте предвид, че позитивната енергия привлича хубавите неща в живота – така че стремете се към постигане на съвършенство чрез съприживяване на хубавите моменти от живота ви.

3. Забавлявайте се и се движете поне 15 минути!

Знаете ли, че ако скачате на въже в рамките само на 5 минути, това ще ви донесе радост и спомен от детството?! Освен това ще подобрите кръвообращението, а това със сигурност ще подобри и настроението ви. Според Shawn Achor най-добрият антидепресант и предпазна мярка срещу сърдечно-съдови заболявания е физическото натоварване. В този случай, няма да имате нужда от скъпи лекарства, а ще се радвате и на отлична форма. Ако се смеете в продължение само на 5 минути ще имате шанса да се чувствате постоянно добре. Важното е да не взимате толкова на сериозно живота, просто му се наслаждавайте!

4. Дишайте дълбоко!

1556032Thinkstock/Guliver

В рамките на 2 минути всеки се съсредоточете върху дишането си. Концентрацията ще ви позволи да вдишвате дълбоко въздух и да го издишате по-бавно, което ще ви помогне да се освободите от стреса, да снабдите мозъка си с повече кислород и да подобрите чувствително настроението си.

5. Бъдете добри!

Последната рецепта на Shawn Achor е изключително ефективен за придобиване на усещане за щастие. Започнете деня си с 2 минути да благодарите на колега, приятел, близък или роднина за проявена от тях добрина към вас. Избирайте всекидневно нови хора, на които да благодарите за малките неща, защото това ще носи щастие, както на тях, така и на вас. Изграждайте взаимоотношенията си с хората на база благодарност и живота ви ще бъде значително по-весел и щастлив.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май