Релаксиращи дихателни упражнения

За възстановяване на вътрешния баланс
Релаксиращи дихателни упражнения

Понякога е изключително трудно да намерим време, за да се отпуснем напълно въпреки многобройните усилия. Предлагам ви да опитате няколко прости дихателни упражнения, с които постигането на баланса е възможен. По този начин ще ви е и значително по-лесно да изпаднете в състояние на медитация след изпълнението им.

Непосредствено след като се приберете от работа – вземете душ и се заемете с изпълнението на тези простички 5 релаксиращи дихателни упражнения. Ще ви отнемат е повече от 7-8 минути, след което спокойно можете да се заемете с приготвянето на вечерята за цялото семейство.

1528021Pinterest!

Добре е да се сдобиете:

С постелка за йога, но можете да легнете на пода върху килима.

Хавлиена кърпа.

Любима релаксираща музика.

1528020Pinterest!

Първа стъпка:

Изборът на музика трябва да е съобразен с моментното ви състояние. За първият етап можете да се настаните удобно в леглото или на дивана.

Съсредоточете се върху дишането си. Вдишвайте през носа и издишайте през устата.

Втора стъпка:

В момента, в който се почувствате напълно отпуснати можете да се преместите върху постелката за йога или да легнете по гръб директно върху пода. В случай, че не се чувствате комфортно можете да поставите хавлиена кърпа под кръста.

Затворете очи и се съсредоточете върху умереното дълбоко вдишване и издишване. Продължете така до момента, в който се почувствате напълно отпуснати.

1528023Pinterest!

Трета стъпка:

Бавно вдигнете ръцете нагоре, докато броите до десет и вдишвате. След което спускайте внимателно ръцете на долу докато броите до десет и издишвате. Направете упражнението 12 пъти.

1528019Pinterest!

Четвърта стъпка:

Седнете и продължете дълбоко да вдишвате и издишвате. Поставете едната ръка на гърдите си, а другата върху диафрагмата, така че да усещате въздуха, който преминава през белите ви дробове и корема. Направете упражнението 12 пъти.


1528024Pinterest!

Пета стъпка:

Легнете по гръб и прегърнете коленете си, така че те да почиват върху гърдите ви. Залюлейте се бавно напред и назад. Дишайте равномерно в такт с полюшването на тялото ви. Направете упражнението 12 пъти.

Благодарение на тези дихателни упражнения ще се почувствате обновени. След което можете спокойно да се върнете към обичайните си задължения или да се отдадете на медитация.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април