Да подобрим тренировката си

Да подобрим тренировката си

Най-важното

Нещата, които правите на тренировка са важни. Те ви помагат да си подобрите представянето. Ако не правите правилните неща, няма да можете да постигнете поставените си резултати и ще си стоите на същото ниво. Вижте няколко съвета как да си подобрите тренировката, в зависимост от поставените ви цели.

За изгаряне на повече калории:

- Интервални тренировки. Бягането на постоянна скорост е добро за вашето отслабване и ще ви помогне да свалите ненужните килограми, но когато добавите интервална тренировка, това ще забърза процеса. Когато бягате на интервали изгаряте повече калории, което е по-добре за вашата борба с килограмите. Интервалната тренировка представлява редуване на бързо с бавно бягане през определен период от време.

- Постепенно увеличавайте скоростта. Когато бягате е хубаво с всяко следващо бягане леко да увеличавате скоростта. Ако днес сте избягали 5 километра за 25 минути, утре ги избягайте за 24.40 и така постепенно увеличавайте темпото, за да постигнете по-добри резултати.

- Бягайте по-дълго. Освен темпото, хубаво е постепенно да увеличавате и дистанцията. Увеличавайте с всяка седмица по 2-3 километра седмичната си дистанция. По този начин ще добиете по-добра форма и ще успеете да изгорите повече калории.

За по-здрави мускули:

- Увеличете наклона. Когато правите лежанка или други упражнения във фитнеса, ако искате те да ви натоварят повече и да заздравят мускулите ви, най-добре е да ги правите под наклон.

- Увеличавайте килограмите постепенно. Не се хвърляйте веднага на големите тежести, постепенно ги увеличавайте, дори и да ви е неудобно пред другите във фитнес,а които вдигат много килограми.

- Заздравете си краката. При повечето силови упражнения за горната част на тялото, краката ви са вашата опора. Ако краката са слаби, опората също е слаба, а по този начин вие няма да можете да увеличите натоварването, а от там няма да постигнете поставените цели.

За подобряване на скоростта:

- Постепенно увеличавайте темпото на тренировка. Ако бягате 5 километра, направете бягането равно-ускорително. Което означава, че е хубаво всеки следващ километър да е с примерно 5 секунди по-бърз от предходния. По този начин последния ви километър ще стане най-бърз.

- Ако правите спринтове, отново трябва последния да е най-бърз, а другите да са с малко по-бързи от предходните.

- Правете много къси спринтове. Няма по-добра тренировка за бързина от късите спринтове. Бягане от 50-60м до 100м, 10-12 пъти без много почивка е идеалната тренировка за подобряване на бързината ви.



Вижте още: Тренировка за здраво сърце.

Вижте още: Перфектната кардио тренировка

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април