Горчичено-медени свински гърди

С огромен пристрастяващ потенциал
Горчичено-медени свински гърди

Лошото на това да си произвеждаш горчица в домашни условия е, че в бързината се сдобиваш с индустриални количества от нея и започваш да се чудиш какво да я правиш. По този повод започвам да си организирам отделна тетрадка с горчичени рецепти. Преди да стигнем до тортите обаче, трябва да минем през някои доста по-базови и силно необходими неща. А какво по-базово и необходимо от свинските гърди?

Без да чакам да ми отговорите на този екзистенциален въпрос, направо ще ви пренеса към синапения творчески процес, който се разрази в кухнята ми преди няколко вечери. Там всичко започна със следните продукти:

  • 2 кг свински гърди с кост (някъде ги наричат ребра)

  • 5-6 (може и повече) супени лъжици горчица, направена от вас самите или закупена от магазина, ако не ви е срам

  • 1/2 чаша светла бира

  • 5-6 супени лъжици соев сос

  • 5-6 големи скилидки чесън

  • 1-2 чаени лъжички мед

  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Така. Най-лесният вариант е да комбинирате всички съставки, освен гърдите, в блендер и там да ги обработите до получаването на хомогенна марината. В противен случай ще трябва да пресовате чесъна и да го разбъркате добре с всичко останало за постигането на споменатия резултат.

Надявам се, че в същото време сте успели да нарежете гърдите на порции и те ви чакат с нетърпение да ги залеете с маринатата. Постъпвате по очаквания от тях начин и ги оставяте да се мариноват за минимум 2 часа на хладно (най-добре е да преспят една нощ).

След като избраното от вас време измине, взимате тавата и я поставяте в предварително загрята фурна. Иска ми се да ви насърча градусите в нея да не бъдат повече от 150, но ако сте гладни и нямате търпение да седнете на масата, нека си стиснем ръцете на 180º С за час-час и 15 минути. Можете да покриете тавата с фолио за част от времето, но можете и да не го правите. Това се нарича демокрация.

Все още нямам точен термин за това, което ще излезе от фурната ви обаче. На мен ми се стори като месен вариант на хероина. Предупредени сте!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май