24 начина, по които ви влияе стресът (II част)

24 начина, по които ви влияе стресът (II част)

Най-важното

Отново е време да поговорим за едно от най-неприятните неща на съвременния свят - стресът. Той е сред основните причинители на редица болести, които са типични за днешното забързано ежедневие. Той е породен от неправилно хранене, проблеми и забързано ежедневие. Също така липсата на движение усилва влиянието на стреса върху вашето тяло. Вижте 24 начина, по които ви влияе стресът. Те са и знаци, че имате стрес, ако не сте го разбрали.


Повишава нивото на кръвната ви захар. Не е тайна, че стресът повишава нивото на кръвната захар. Ако имате диабет и сте стресирани, това е бомба за вашето здраве. Важно е когато имате диабет да намалите стреса до минимум, ако искате да сте в добро здраве.

Влошава храносмилането. Стомашните киселини, болките в стомаха и диарията са предизвикани не само от вредната храна, но и от стреса. Според изследване на медицинския колеж в Берлин, язвата също може да се причини от стрес, в комбинация с нездравословно хранене.

Увеличава кръвното налягане. Стресираща ситуация може да увеличи кръвното ви налягане и то до опасни граници. Ако сте хипертоници това е опасно за живота ви. За това трябва да се стремите да приемате стресовите ситуации по-леко и да внимавате за здравето си.

Мозъчно увреждане. Стресът може не само да попречи на вашата памет, но може да увреди и частите на мозъка, които се грижат за емоциите. По този начин вие няма да можете да контролирате емоциите си. Това е предпоставка за увеличаване на стреса в бъдеще.

Поврежда кожата ви. Акнето и пъпките може да са причинени от стреса. Освен тях, когато сте подложени на стрес, кожата ви изсъхва и се напуква и може да се появят и бръчки.

Болки в гърба. Може да ви се струва странно, но когато сте стресирани, вие усещате болки в гърба. И това не е от неправилната стойка. Стресът води до хронична болка в гърба, поради стресовия хормон кортизол, който атакува и мускулите, а тези на гърба са най-слаби.

Влошава вашия сексапил. Изследване сочи, че жените, които имат високи нива на стрес, са по-малко сексапилни за мъжете. Това може да е така, защото при високото наличие на стресовия хормон кортизол, кожата потъмнява и се състарява, появяват се бръчки и лицето е отслабнало и състарено.

Сърдечен удар. Изследване на университета в Ню Йорк, проведено сред 20 хиляди души, които не са имали сърдечни проблеми сочи, че при повишаването на стреса, вероятността от сърдечен удар се увеличава двойно. Според учените всекидневния стрес не е толкова опасен, колкото голямо стресиращо събитие.

Вижте още: Как да намалим стреса

Вижте още: Веществата, които са ви нужни за да спите добре.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
здраве стрес

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май