10 причини, поради които не сваляте корема

10 причини, поради които не сваляте корема

Най-важното

Сигурно се чудите защо не можете да махнете коремчето. Това е така защото може би не живеете по правилния начин. Или пък просто сте предразположени към голям корем. Вижте защо коремите продължават да ви тежат и не можете да ги стопите.

Остарявате. Докато остарявате, тялото ви променя начина, по който качва и сваля килограм. И жените, и мъжете с годините забавят своя метаболизъм, което предразполага към качване на килограми, особено в корема.

Не тренирате правилно. Може да тренирате с месеци за корем, но ако не тренирате правилно, вие няма да свалите корема, заради когото вероятно сте почнали да тренирате. Бягането е хубаво за сърцето ви, но само кардиото няма как да ви помогне да се преборите с коремните мазнини. Нужно ви е да комбинирате упражнения за коремна преса с тежести и без тежести и кардио упражнения, ако искате да има резултат.

Ядете много готова храна. Бургерите, чипсовете, поничките и всички други подобни изкушения са най-големия враг за вашите плочки. Намалете тези храни и ги заместете с месо, плодове и зеленчуци и ще видите, че с малко тренировки ще постигнете успех. Още по-добре в борбата за сваляне на килограми ще стане, ако разделите храненето си на 5 през целия ден.

Не ядете правилните мазнини. Тялото ви не реагира на всички мазнини по един и същ начин. Наситените мазнини, тези които присъстват в месото и млечните продукти, помага на тялото ви да съдържа повече вода, а от там да качвате теглото. От друга страна мононенаситените мазнини, които се съдържат в зехтина и авокадото помагат на сърцето ви и забързват вашия метаболизъм.

Не се натоварвате достатъчно на тренировка. Ако някое упражнение ви е лесно или ако след серията не сте изморени, значи не сте натоварили достатъчно мускулите си и по този начин не сте направили ефективна тренировка. Неефективната тренировка няма да ви позволи да свалите бързо корема.

Стресирани сте. Работа, семейство, сметки, проблеми... Тези неща са един от враговете на вашето здраве. Те повишават нивото на стрес, от където започвате да качвате тегло. Ако към това добавите нездравословно хранене и застоял начин на живот, вие обричате корема си да се увеличи много кратно.

Не се наспивате. Липсата на сън ви забавя метаболизма, а от там вие губите възможността бързо да разграждате храната, а от там трупате тегло. Теглото първо се лепи по корема, а трудно се сваля.

Ген. Може да тренирате усилено и да се храните правилно и пак да нямате успех. Това може да е заради гена, който ви предразполага към голям корем. Сигурно ще си помислите, че това няма как да стане, но все пак може да имате малко коремче колкото и да тренирате.

Болни сте. Затлъстяването е вече вид болест. Когато имате високо ниво на тестостерон, вие намалявате способността на тялото да сваля килограми. И ако не намалите храненето си, вие ще започнете да качвате килограми.

Не сте достатъчно мотивирани. Мотивацията е много важна, без нея няма как да тренирате. Ако не искате да тренирате, тренирате на сила или не можете да се надъхате за тренировка, няма да постигнете никакви успехи.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април