Отслабнете и предотвратете деменцията

С червено вино и черен шоколад
Отслабнете и предотвратете деменцията

Достигането до желаните килограми и превенцията срещу деменцията са два аспекта, от които всеки един от нас се вълнува все повече с напредването на възрастта.

Постигането на отлична форма, добро физическо и психическо здраве е възможно, ако се направи цялостен анализ на хранене, движение и най-вече съществува естествен стремеж към следване на разумен и целесъобразен начин на живот.

Съществуват безброй полезни натурални продукти, които в правилното количество и точното време могат да ви донесат безброй ползи, но дори и най-полезните неща на света не са безгранично полезни, ако прекалявате с тях – така че, тайната е в баланса!

Ресвератролът е полифенолен фитоалексин – естествено съединение съдържащо се в люспите на червеното грозде, какаовите зърна, в редица билки, боровинки и дори в люспите на фъстъците. За веществото се счита, че има пряко отношение върху процеса на стареене, както и за предотвратяването на редица сериозни здравословни проблеми. Сред тях са редица възпаления, сърдечно-съдови заболявания и дори рак.

1569650Thinkstock/Guliver

Наскоро Washington Post публикува ново проучване от Georgetown University Medical Center показва, че ресвератролът може да забави прогресивното задълбочаване на болестта Алцхаймер, но също така да предотврати появата на дегенеративни заболявания.

Причината според учените се крие в самото вещество, което действа като фармакологичен еквивалент на ограничаването на калориите. То дава подобна реакция в организма като следването на диета. Например 5:2 диетата.

Учените забелязали, че участниците в проучването, които получавали добавки ресвератрол отбелязали загуба на тегло, което всъщност не е била целта на изследването. По-скоро те били заинтересовани да научат до колко може да се повлияе развитието на Алцхаймер, в зависимост от степента на заболяването. С изненада открили, че благодарение на веществото заболяването спряло своето развитие при редица от наблюдаваните пациенти.

Ако искате да се възползвате от натуралните ползи за вашето здраве включете в менюто си черно грозде, което задължително яжте с люспите и семките, сурови счукани какаови зърна и чаша червено вино вечер след вечеря без мезе.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април