Ден на витамините!

Хайде, хвърляме ви витаминозна бомба. Как ще я приемете?
Ден на витамините!

Е, какво планирате за днес? 3 килограма чушки и 10 лимона, за да си набавите достатъчно витамин С (зима иде, все пак!) и да подсилите имунната система. Към тях ще добавите около 3 литра растителни масла, сред които бадемово и слънчогледово олио, защото имат витамин Е, а той прави кожата, косата и ноктите здрави и красиви. Естествено, ще включите и месо, в комбинация с бобови растения като добър източник на витамини от В групата, които имат най-разнопосочни ползи. Но, не, никакви добавки, те са изкуствени!

Или обратното? Храните ни са прекалено некачествени, за да разчитаме на тях. Всъщност, плодовете и зеленчуците имат все по-еднакъв вкус и консистенция, така че предпочитате да си вземете кутийка с витамини, за да сте сигурни, че сте приели достатъчно количество от тях...

Хайде, днес е денят на витамините! Кажете ни вие под каква форма ги приемате и защо сте се спрели на нея?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 4
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 4
    от Не е посочен | 25.11.2011 | 23:58
    Приемам витамини предимно с храната-плодове, зеленчуци, ядки, месо, бобови храни и т.н. През зимния сезон подсилвам имунитета поне на 2 пъти допълнително със витамини от аптеката. Но съм привърженик на витамини само приети с храната т.е от натурален произход- за хората, които могат да си позволяват целогодишно приемането на качествена, витаминозна храна. Защото естествения произход на храната разбира се че е за предпочитане пред синтетичния.
  • 3
    от Не е посочен | 25.11.2011 | 21:00
    Никога не съм приемал витамини под формата на хапове. Въобще не съм убеден, че това е правилният начин да поддържаш организма си. Важното е да ядеш умерено, да не се тъпчеш, да спортуваш или поне да се движиш достатъчно и да поддържаш килограми в нормата. Важното е да не ядеш вечер, защото е най-вредното нещо на света. Аз ям вечер само плодове. Тази вечер съм си купил грозде. Уверявам ви, че откакто водя този режим, който описах по-голе, се чувствам добре, отслабнах и изглеждам перфектно. А най-важното - усещам и хтялото си в страхотна форма, без да стоя с молив и лист хартия и да измислявам колко витамина съм погълнал като хапове днес.
  • 2
    от Не е посочен | 25.11.2011 | 16:21
    Аз лично ги приемам под формата на ефервесцентни (разтворими) таблетки. За мен съм установил, че тези таблетки се усвояват доста по-добре от организма, отколкото неразтворимите. Разбира се разнообразното хранене е задължително, дори и със съвременните боклуци, но си мисля че е абсурдно да си набавим всички необходими витамини и минерали само чрез храната.
  • 1
    от Не е посочен | 25.11.2011 | 10:44
    С тия изкуФственяци на поразия, които ядем, няма как да си набавим качествени витамини.... Цвъркащите от аптеките аз лично също не ги уважавам. И то какво излиза, така като ме накархте да се замисля - аз съм едно бедно и все по-обедняващо на витамини същество. Дайте вие акъл коя е по-добрата алтернатива?

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май