Ние сме това, което ядем – всички сме чували този израз. И той е много верен! Не го подценявайте!
Забелязали ли сте, че ако ядете определени храни, след това се чувствате уморени, подути и т.н. На обратния полюс – има храни, които ни правят по-жизнерадостни и в същото време сити.
Е, оказа се, че има един зеленчук, които неизменно присъства в българската традиционна кухня и върши чудеса със здравето.
"Яденето му гарантирано ще намали целулита при жените! Освен това ще се "пребори" и с подпухналостта", казва ръководителят на отдела за рехабилитационно лечение на Видновската регионална клинична болница на Министерството на здравеопазването край Москва Светлана Малиновская.
"Това са тиквичките! Те са мултивитаминен зеленчук", казва Малиновская.
"Редовната консумация на тиквички помага да се отървете от целулита и отпуснатата кожа. Всичко се дължи на мощния антиоксидант токоферол. Това вещество ускорява обновяването на клетките и забавя процеса на стареене, тонизира тъканите и ги предпазва от вредното въздействие на слънчевата светлина", споделя Малиновская.
Според нея хората, които страдат от подпухналост, трябва да включат в диетата си тиквички, тъй като те помагат за извеждането на излишната течност от тялото.
Специалистът е сигурен, че яденето на този зеленчук ще подобри храносмилането благодарение на фибрите.
Малиновская отбеляза, че тиквичките съдържат голям брой микроелементи, като витамини от група В, аскорбинова и никотинова киселина, желязо, цинк и много други.
Източник: jenata.blitz.bg
Добави коментар