Публична тайна е, че си падаме по експериментите в кухнята. Готвим винаги с размах и не пропускаме добра възможност да изпробваме някой нов и интересен кулинарен трик.
Например, наскоро решихме да слагаме в някои ястия... чай!
Да, бе, съвсем сериозно.
Ето в тези 3, например:
- Когато приготвяме паста, пускаме във врящата вода 1 чаена торбичка. Важно: за препоръчване е чаят да не е плодов. Резултатът е ясен - неповторим аромат и вкус на спагетите и макароните :)
inm
- По-същия начин процедираме и с овесените ядки, когато ги варим. При тях обаче можем да си позволим плодова, по-сладка чаена алтернатива. Така нуждата от допълнителни подсладители към овесената каша категорично отпадат.
- И накрая: преди печене, поръсваме щедро кожата на пилето (или рибата) с микса от сушени билки, който обикновено ползваме, за да си приготвим сутрешната чаша чай.
Ей такива истории – чаени :) Вие ще споделите ли вашите с нас?
Добави коментар