Чай в манджата

За по-интересен вкус на специалитетите
Чай в манджата
inm

Публична тайна е, че си падаме по експериментите в кухнята. Готвим винаги с размах и не пропускаме добра възможност да изпробваме някой нов и интересен кулинарен трик.

Например, наскоро решихме да слагаме в някои ястия... чай!

Да, бе, съвсем сериозно.

Ето в тези 3, например:

  • Когато приготвяме паста, пускаме във врящата вода 1 чаена торбичка. Важно: за препоръчване е чаят да не е плодов. Резултатът е ясен - неповторим аромат и вкус на спагетите и макароните :)

774460inm

  • По-същия начин процедираме и с овесените ядки, когато ги варим. При тях обаче можем да си позволим плодова, по-сладка чаена алтернатива. Така нуждата от допълнителни подсладители към овесената каша категорично отпадат.
  • И накрая: преди печене, поръсваме щедро кожата на пилето (или рибата) с микса от сушени билки, който обикновено ползваме, за да си приготвим сутрешната чаша чай.

Ей такива истории – чаени :) Вие ще споделите ли вашите с нас?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май