Храната като мартенско изкуство

31 дни творчество в чинията
Храната като мартенско изкуство

Винаги съм намирал публикуването на снимки на храна в инстаграм за подсъдно занимание, но този път ще трябва да превъзмогна себе си и да си призная, че не съм бил съвсем прав.

Някои от вас може би познават работата на артиста Хонг И, позната още като Red. Мадамата е известна с най-вече с това, че създава невероятни портрети с още по-невероятни неща като кафе, слънчогледови семки, чорапи, пакетчета от чай, хартиени изрезки или пък баскетболна топка, натопена в боя.

Е, този път размерът на "платното" й е значително по-малък, а "боите" са изцяло под формата на храна. За добро или за лошо, цялата история се разиграва в инстаграм, но това все едно не сте го чували от мен. Идеята на Red е такава – във всеки един от 31-те дни от март на страницата й ще излиза ново вкусно произведение на изкуството.

Ето и публикуваното до момента. С останалото ще можете да се запознаете през следващите 20 дни :)

837473Hong YiДен 1: Диня в открито море837472Hong YiДен 2: Кулинарна интерпретация на "Викът" на Едвард Мунк837474Hong YiДен 3: Овесена градинка837481Hong YiДен 4: По повод кървавия конфликт в малайзийския щат Сабах837476Hong YiДен 5: Видиш ли полковник Сандърс, бягай, синко!837478Hong YiДен 6: Любовта е навсякъде837480Hong YiДен 7: Нори версия на най-известната картина на японския пудожник Кацушика Хокусай - „Голямата вълна при Канагава“837477Hong YiДен 8: Дракон в драконов плод837471Hong YiДен 9: Салата "Ричард Паркър" от настъргани моркови, бяла ряпа и сини сливи. Със зехтин и балсамико.837479Hong YiДен 10: Кученца в бисквитки837475Hong YiДен 11: Консерва доматена супа, нарисувана с кетчуп, майонеза, горчица и сос от стриди

Чували сте, че да си играеш с храната е невъзпитано, но въпреки това продължавате да го правите? Харесайте ни във фейсбук и ние ще се погрижим да не оставате без вдъхновение за подобни глупости :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Скорпион
24 октомври – 22 ноември